Teknoloji severler aylardır nefesini tutmuş İphone 6’nın çıkmasını bekliyordu. Apple, geçtiğimiz günlerde İphone 6’nın tanıtımını yaparak piyasaya çıkarıldığını açıkladı. Fakat bu çok kısa süre içerisinde İphone 6’larda ortaya çıkan hata ve eleştiriler beklentilerin bir nebze boşa çıkmasına neden oldu.

 İphone 6’dda ortaya çıkan son hata harita uygulaması ile ilgili. Daha önce de birçok defa eleştirilen harita uygulamasında, Kanada’nın önemli yerleri ve şehirlerinin bulunduğu yerlerde ve isim yazılımlarında birçok hata tespit edildi. Bu hata ile ilgili Apple’ın CEO’su olan Tim Cook şirketin internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada kullanıcılardan özür diledi. Apple’ın üst düzey bir yöneticisi olan Tim Cook, bu hata düzelinceye kadar kullanıcıların Nokia ya da Google harita uygulamalarını kullanmalarını tavsiye etti.

Buna rağmen internet sitesi üzerinden sipariş almaya başlayan Apple, Kanada ayağında ki şirketin alınan siparişlere zor yetişerek, küçük boyutlu İphone 6’lar için 7 ile 10 iş günü arasında teslim süresi verirken, daha yoğun talebi olan büyük ekranlı İphone 6’lar için 3 ve 4 hafta arası teslim süresi verdiler. Yani ortaya çıkan hata ve eleştirilere rağmen İphone 6’nın satışlarının bundan etkilenmediği açıkça görülüyor.

Harita uygulamasında ki hatalardan biri Ottawa ve Toronto şehirlerinin yanlış yerlerde imlenmesi. Ayrıca bu harita uygulamasında Edmonton şehri Calgary’nin batısında gösterilmiş. Bu da hatanın boyutunun oldukça büyük olduğunu gösteriyor zaten. Harita uygulamasında göze çarpan bir başka hata St.John’s gibi ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan şehrin ismine apostrof denen işaretleme şeklinin kullanılmamış olması. Qebec eyaletinde bulunan ve tarihi öneminin oldukça yüksek olduğu Qebec City şehri ise İphone 6’nın harita uygulamasında bir tek Qebec olarak gösteriliyor.

Apple’ın teknoloji alanında açmış olduğu yeni sayfalar ve yapmış olduğu yenilikler kesinlikle yadsınamaz. Özellikle bireye ve bireysel teknolojik aletlere dönük ürünleri sayesinde bir dönemin gidişatını değiştirdiğini söyleyebiliriz. Önümüzde ki günlerde İphone 6’nın ortaya çıkan hataları nasıl düzeltilir, ya da düzeltilebilir mi bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Olumlu ya da olumsuz her teknolojik gelişmeyi size aktarmak için takip etmeye devam ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz