Apple firmasının yeni incisi olan iPhone 6 modelinin piyasaya çıkmasına saatler kala Amerika’da iPhone çılgınları sokaklarda yatıp kalkmaya başladı bile. Ortalama 2000 liradan ülkemizde de dünya ile eş zamanlı olarak piyasaya sürülecek akıllı telefon için birçok insan yaklaşık iki – üç gündür Apple dükkânlarının önünde çadırlarını kurup beklemeye başladılar.

Newyork kentinde 59. Sokak ile 5. Cadde arasında bulunan Apple mağazasının önünde birçok insan tüm cadde boyunca şu saatlerde bile hala bekliyor.

Apple firması ise telefonun çıkış tarihini birkaç gün daha ileri atabileceğini duyurdu. Piyasaya sürülecek olan telefonun bazı özellikleri ise şu şekildedir.

4,7 ve 5,7 inç ekran boyutlarına sahip olacak bu akıllı telefon aynı modelini iki farklı boyut ile satacak. Bunun sebebi sanıyoruz ki, Samsung’un Galaxy S ve Note modelleriyle yarışmak için. Samsung tarafından kendisini taklit ettiği yönünde alaycı reklamları için firmaya yine büyük bir koz verecek.

Apple’ın tüm ürünlerinin işletim sistemi olan iOS işletim sisteminin sekizinci versiyonu telefonun içerisinde hazır bir şekilde kullanıcılara sunulacak. Bunun dışında telefonu satın alan kullanıcılar, kutunun içerisinde diğer iPhone ürünlerinin aynılarını alacak tabi yeni model için yeniden tasarlanmış bir kulaklık içerisinde bulunacaktır.

16, 32, 64 GB sabit alan hacmi ile sunulacak olan yeni modelde renk konusunda yine bir değişiklik olmayacak, ana renkleri olan siyah veya beyaz seçenekleri ile kullanıcılarının beğenisine sunulacak.

Şu an tüm teknoloji haber sitelerinde Apple telefon markasının yeni modeli Iphone 6 konuşuluyor ve bundan anlayacağımız ise ilginin yoğun olduğu. Apple telefon markasının her yaptığı olay oluyor ancak tarzını biraz daha değiştirerek uzun zamandır kafalarda soru işareti bulunduran bu model teknoloji severler tarafından merakla bekleniyor.

Hep küçük ekran modelleriyle karşımıza çıkan Iphone telefonlar bu defa farklı ekran genişlikleriyle piyasaya geliyor. Hem geniş ekran sevenlerin hem de Apple markasından şaşmak istemeyenlerin ortak tercihi olan bu yeni telefonun piyasaya çıkmasına çok az bir zaman kaldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz