Apple markasının çok uzun zamandır tanıtması beklenilen cihaz İphone 6 plus nihayet Eylül ayının başında tanıtılmış ve birçok olumlu olumsuz yorumlarda ardı ardına gelmeye başlamıştı. Son olarak ise Display Mate’nin yapmış olduğu test sonucunda ise en iyi ekrana sahip ikinci telefon olma ödülünü almaya hak kazandı.

Daha önce de yapmış oldukları analizler sonrası en iyi ekrana sahip olan cihazın birinci sırasına Samsung markasının Galaxy Note 4 modelini en iyi ekranlı akıllı telefon olarak belirlemişlerdi. Daha sonra yapılan bu testin sırası ise değişmedi ve ikinci sıraya Apple İphone 6 plus oturmayı başardı.

Yapılan birçok yorumların içindeyse firmanın zaten Samsung markasına çok daha yakın oldukları ve bu sebeple adaletli bir sistem olmadığı yönünde olsa da Samsung markasının akıllı telefonlarının da hakkını yememek lazım. Oldukça fazla modeller ile karşımıza çıkan markanın satışları da oldukça fazla durumda.

Peki İphone 6 plus modelinin en iyi ikinci ekrana sahip telefon seçilmesi neye bağlanılıyor. Görüş açısı ve parlaklık dışında Samsung Note 4 modelinin gerisinde kalarak ikinci olmaya hak kazandı. Yapılan testlerde İphone 6 modelinin çözünürlüğü aslında beklenilen kadar iddialı olmadığını ortaya koydu. Görüntü kalitesi düşük derken elbette piyasadaki en iyi cihazlardan ama fiyatı ile kıyasladığınızda halkın beklentilerinin çok daha yukarılarıda olduğunu bildiğimiz için hak edilen yerde ve durumda olmadığını belirtmek istiyoruz.

Peki, bunların dışında İphone beğenildi mi diye sorarsanız aslında pek de olumlu konuşamayız. Çıkışı belli olan fiyatına göre özellikleri biraz vasat kalmış durumda. Birçok kullanıcı almak için merakla bekliyor olsa da, yine de parasını hak eden bir cihaz almadıklarını biliyorlar. İphone daha çok alışkanlık yaptıran ve havası olan bir akıllı telefon olduğu için satışlarında bir azalama beklenmiyor ama birçok kişi de daha mantıklı seçimler yaparak ve aradıklarının birçoğunu Samsung modellerinde bularak yavaş yavaş kaymaya başladıklarını iletiyorlar. Bakalım ilerleyen zaman dilimlerinde İphone daha başka ne gibi ödüller alacak ya da ne gibi eleştirilere maruz kalacak.