Apple’ın 2010 yılında üretimini gerçekleştirmeye başladığı iPad cihazları büyük ilgi uyandırdıktan sonra seri üretime geçildi ve farklı sürümlerle üretime hız verildi. Haziran 2014’te 200 milyonluk satış hacmi yakalayan firma bu başarısını kullandığı donanımsal gereçlerden ve cihazların görsel çekiciliğinden yakalıyor diyebiliriz. Hem görsellik hem de performans sunan Apple iPadleri içinde Air ve Mini sürümleri de bulunuyor. iOS işletim sistemi bu iPadlerin önemli özelliklerinden biri. Son olarak iOS 5 işletim sisteminin çıkması iPadlerin özelliklerini kat kat arttırdı.

iPad kullanımında her tür bluetooth özellikli klavyeler uyumluluk sağlar bunun için özel bir klavye almaya gerek yok. iPadlerde bulunan pusula uygulaması gizli bir ölçüm programını da bünyesinde barındırıyor, cihazı sağa sola kaydırmak ölçer programı açmaya yetecektir. Cihazdaki kolaylık sağlayan diğer bir özellikte kilit açmadan fotoğraf çekimi yapılabilmesi kullanıcıların sevdiği bir işlevsellik olarak biliniyor. Cihazın farklı bir özelliği de beş parmakla içe kısmı doğru hareket yapılması ve bunun neticesinde ana ekrana dönüşün gerçekleşmesi. Güzel bir özellikte klavyeyi ikiye ayırmak, bunun için klavyenin üstünden parmaklarınızla iki yana ayırmanız yeterli olacaktır. iPad cihazlarında silme işlemini eğlenceli hale getiren bir uygulamada Apple mühendisleri tarafından sağlanmış silme işlemi uygulamak için cihazı sallamak yeterli olacaktır, tabi ki bunu klavyeden de yapabilirsiniz. Hesap makinesinde yanlış sayı yazımını silmek için soldan sağa parmağınızı kaydırmanız yeterli olacaktır.

Apple son zamanlarda yaptığı atakların dünya genelinde yaptığı satışlarla geri dönüşünü buldu. Özellikle akıllı telefonlarda sağladığı gelir kaynağını iPad cihazları ile de sürdürüyor. Teknoloji devi Apple’ın yeni işletim sistemleri ve ara yüzleri de bu başarıyı yakalamada büyük etken.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz