Apple yeni nesil olarak mobil işletim sistemlerini ios 8, önceki sürümleri ile rekor güncelleme rakamlarına ulaşamadı. Daha önce çıkarmış olduğu güncellemeler, Apple için tam olarak istenilen sonuca ulaşmalarına rağmen iOS 8 için yeterince istenilen sonuç elde edilemedi. Bu durumda bir noktadan sonra kullanıcılar için olumsuz olarak görülüyor.

İos 8 mobil işletim sistemi ile birlikte tonla özelliği ve Apple’ın yeni çıkan telefonları bulunan İphone 6 ve İphone 6 Plus’a optimize işletim sistemi olmasına rağmen, kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi altında kalmadı. İç içe klasörler oluşturma, yeni özelleşmiş klavyenin kullanımı, çeşitli arayüz geliştirme çalışmalarına rağmen, ios 8 geçmiş olduğumuz hafta sadece Apple cihazlarının yaklaşık olarak %40 civarında yüklenme sağlandı.

İos 7 işletim sistemi ile geçen yıl piyasaya sürülmüş olan 2013’ün aynı zamanda tüm iphone ve İpad cihazlarında yer alan %60’ına yüklüydü ve yükselmeye devam etmekteydi. Mobil araştırma ve istatistik firması ile Mixpanel’e göre, ios 8 şu anda tüm cihazlarda %50 kurulum oranı içerisine göre sahip ve yükselme görülmemektedir.

Uzman kişiler tarafınca buna neden olarak ios 8 güncellemeleri sorunlarını 8.0.1 güncellemesinin geri çekilmesi sonucuna varan güvensizliğin, ios 8 versiyonunun cihazlarda çok yer kaplamakta olduğu için tercih edilmemesinden ve iphone 4s cihazlarında ciddi yavaşlamalara neden olması gibi sorunlar etken gözüküyor.

Bu andan sonra artık Apple tarafından çıkılacak olan iOS güncellemeleri artık kullanıcılar için biraz tehlikeli bir yaklaşım ile görülecek. Tam olarak istenilen sonuçlar elde edilemeyecek, haliyle ciddi bir aksama da söz konusu olabilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz