iOS 8 için Türkiye saat ile güncellemeler başlamış durumda. Şimdiden bir çok cihaz güncellemelerini heyecanlı bir şekilde yaparak yenilikleri incelemekte.

Apple’nın heyecanla beklenen işletim sistemi iOS 8 yayınlanır yayınlanmaz çoğu kişinin beğenisi aldı. Fakat bazı çevrelere göre de yeteri kadar yeniklikçi olmadığı söyleniyor.

Fakat detaylı incelendiğinde iOS 8 altyapısıyla kullanıcılarına farklı kullanım olanakları sunuyor. iOS 8’in önde gelen özelliklerinden biri arayüzündeki köklü değişim diyebiliriz. Apple iOS 8’de fotoğraf kısmında büyük bir kolaylık sunuyor.  Bu bölümde arşivinizden tarih, yer ve diğer değişkenlere göre fotoğraf araması yapabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarda dijital banyo, ışık, renk, kontrast ve gölgeleme gibi farklı yerleşikleri düzenleme araçları ile yapabilirsiniz. Bu araçlar eğer size yetersiz gelirse kendi filtlerinizi oluşturabilirsiniz. Kamera çözünürlüğü konusunda eleştiri alsa da iOS8 ile fotoğraf odaklama ve pozlama gibi kullanıcıya keyifli deneyimler yaşatması amaçlanmış. iOS 8 ile sesli mesaj ve video paylaşımı, paylaşımın kaydedilmemesi durumunda silinmesi ile fark atıyor. Ayrıca çok sayıda fotoğraf ve video göndermek çok kolay. Grup mesajları konusunda da işlevsel bir hale gelen üründe mesaj uygulamalarında konum paylaşmak, grup sohbetlerine isim vermek de mümkün. İnteraktif bildirim konusunda da yenikçi yaklaşımlar oluşturulmuş. Facebook, e-posta ve SMS bilgidirmleri farklı uygulamaların içindeyken cevaplanabilecek. Ufak fakat önemli bir diğer gelişme ise mail uygulaması. Gelen maillerinizi sonra okuyabilir, pich to zoom özelliği ile boyutlarını ayarlabilir, telefon numalarını kişilerinize ekleyebilirsiniz.

İOS 8 en yeni özelliği ise aile bireyleri arasındaki ortak kullanım alanıdır. 6 kullanıcıya kadar desteklenen bu uygulama aile fertlerindeki cihaz içeriklerinin paylaşımına olanak tanıyor. Ayrıca fotoğrafların karışmasını engellemek amacıyla da özel bir yenilik daha yapılarak, fotoğraf kısmı ‘’albümler’’ ve ‘’fotoğraflar’’ olmak üzere 2’ye ayrılmış ve kullanıcıların daha rahat bir kullanım alanına sahip olmaları tasarlanmış. Bunlar hep olumlu olarak iPhone tarafından önümüze sunulan özellikler desek yeridir herhalde.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz