Apple firması 17 Eylül tarihinde İOS 8’in ilk büyük güncellemesi olacak olan İOS 8.1 için beta güncellenmesi geliştiriciler ile paylaşıldı. Dün gece Apple, geliştirici merkezinde IOS 8.1 BETA 1’i yayınladı. IOS 8.1 beta sürümü IOS 8 ile uyumlu olan tüm ürünlerde kullanılıyor. IOS 8 yüklü olan Apple TV gibi cihazlara da yüklenebiliyor.

IOS 8.1 Beta 1’de Yer Alan Bir Çok Değişiklik Bulunuyor

Klavye ayar sayfasına girdiğiniz zaman sesli dikte özelliğini kapatıp açabilme imkanı sağlanmış. Fotoğraflar uygulamasına baktığımız zaman IOS 8’de bu uygulama “son eklenenler” diye adlandırılırken; IOS 8.1 Beta 1 güncellenmesi ile birlikte “fotoğraf rulosu” olarak eski adını kullanmaya devam ediyor. Ayarlar içerisinde bulunan uygulamalarda bulunan menüler çok daha zengin bir hale getirilmiş şekilde kullanıcılara sunuluyor. Yayınlanan sürüm notlarına baktığınız zaman bir çok yeniliğin sizleri beklediğini görebilirsiniz.

IOS 8.2 ve IOS 8.3 Sürümleri De Yola Çıktı

Dün gece kullanıcıları için IOS Beta 8.1 sürümünü geliştiricilere ulaştıran Apple, bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre IOS 8.2 ve IOS 8.3 sürümleri üzerinde de çalışmakta olduğu bilgisine ulaşılıyor. Bu bilginin ilk olarak IOS uygulama geliştiricileri tarafından doğrulandığı söyleniyor.    Google Analytics raporlarına bakıldığı zaman da IOS 8.2 ve IOS 8.3 sürümlerine ait olan izler bulunduğu söyleniyor. IOS 8 için yapılan tüm aramalar aylar öncesinden başlamış olup, IOS 8.2 ve IOS 8.3 sürümleri için yapılan aramaların Eylül ayı ortalarından itibaren başladığı söyleniyor.

Apple İçin Güncellenme Takvimi 2 Farklı Şekilde Olabilir

Apple klasikleşmiş olan güncelleme takvimini değiştirebilir. Güncellenme takvimini uzatıp IOS 8.2 ve IOS 8.3 güncellemelerini 1.5 ya da 2 yıl kadar süre ile uzatabilir. Diğer bir düşünce ise IOS 9’un yine her zaman ki gibi Eylül ayında kullanıcılar ile buluşturulması olabilir. Bu söylentilerden hangisinin doğru olduğuna dair Apple’dan henüz bir açıklama gelmedi. İpad için tasarlanacak olan bölünmüş ekran IOS 8 sürümünün finalinde kullanıcılar ile buluşmadı. Apple’ın bu özelliklere IOS 8.2 ya da IOS 8.3 güncellemesinde yer vereceği duyumları bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz