Federal Ticaret komisyonu (FTC), Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası ile çocuk bilgilerini toplayanlara yüksek para cezaları kesmeye karar verdi.

Bu kararın sonucunda Yelp adlı site, Çocuk Gizliliği ihlalinden 450,000 dolar para cezası ödeyecek.

TinyCo ise aynı ihlalden 300,000 dolarlık bir para cezası ödeyecek.

Özellikle çocuklar, mobil cihazlar ile hayatlarının büyük bölümünü geçirmekte ve onlar bir web sitesine girdiklerinde, bilgilerinin ebeveyn rızası olmadan toplanması artık tamamen ciddi bir suç teşkil ediyor ve şirketlere pahalıya mal ediliyor.

Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası (CORPA), çocuk bilgilerinin korunması için şirketlere yasal takipler başlatacak.

13 yaş altı çocukların adı, e-posta adresi ve yer bilgileri gibi verileri toplayan Yelp‘e verilen para cezasının yanında toplanan verileri silme ve şirketin bir yıl içinde CORPA şartlarına uyumu gösteren rapor hazırlaması uygun görüldü.

TinyCo‘nun ise, 34 milyondan fazla indirilen popüler uygulamaları ile çocuk bilgilerini toplamayı hedeflediği FTC tarafından tespit edildi.

Tiny Evcil, Tiny Hayvanat Bahçesi, Tiny Monsters, Tiny Köyü ve Mermaid Resort adlı uygulamalar, şikayet edilenler arasında.

TinyCo aldığı 300.000 dolarlık ceza dışında, CORPA uyumluluk raporunu bir yıl içerisinde hazırlamak ve topladığı 13 yaş altı çocuk bilgilerini sildiğini kanıtlamak zorunda.

Şirketler ile ilgili alınan cezai kararlar, ABD Adalet Bakanlığı ve mahkemesi onayına tabidir. İmzalanan yaptırımlar, kanun hükmündedir.

Kaynak: Engadget

line
Yelp ve TinyCo, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini ihlal etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz