İnsanların Sağlığı Project Ara Akıllı Telefonuna Emanet

Gün geçtikçe gelişen teknolojilerle bir araya gelen sağlık uygulamaları sayesinde insanlar artık kendi sağlıklarını gün boyunca takip edebilmekteler. Bu durum gelecekte insanların sağlıklarını kaybetmeden erken önlem alabilmelerini sağlamaktadır. Bu sektörün potansiyelini fark eden son ürün Project Ara oldu. Bu ürün sadece bir akıllı telefon değil gelişmiş bir sağlık ürünüdür. Hala tamamen bütün özelliklerinden bahsedilmese bile bazı sağlık uygulamaları piyasaya sızdı. Bu özelliklerinden en önemli ve daha önce yapılmamış olanı insan kanındaki oksijen seviyesini ölçmesi.

Kullanıcılar sadece parmaklarını dokunarak kanlarında bulunan oksijen seviyesi ölçebilecekler. Sağlık yönünde yaptığı devrim bir kenara konulur ve diğer özelliklerine bakılırsa beyin fırtınası sonucu çıkan bir özelliği ise telefonun bazı parçaları yer değiştirebiliyor olması. Ürünün üretim ve satış tarihi konusunda herhangi bir bilgilendirme yapılmasa da ürünün çıkış tarihi büyük bir merakla beklenmektedir.  Ergonomik yapısı ile de diğer telefonlardan ayrı bir yerde tutulabilir. Kullanıcının ellerine uygun olarak tasarlanmış dış yapısı sayesinde kolay bir şekilde kullanabilme özelliği mevcuttur.

Söylendiği gibi kandaki oksijeni ölçmesi dışında duyurulmayan birçok sağlık uygulamasını da içerisinde barındıracak Project Ara piyasaya büyük bir damga vuracak şekilde satış raflarındaki yerini alacak.

İnsanların Sağlığı Project Ara Akıllı Telefonuna Emanet
İnsanların Sağlığı Project Ara Akıllı Telefonuna Emanet

Kaynak: Teknoblog

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz