İleri Teknoloji İle Üretilmiş Olan Uçan Robot İşçiler Göreve Hazır

Büyük üretim firmaları üretmiş oldukları ürünleri zor şartlarda ve çeşitli proses aşamalarından geçirerek büyük zahmetle üretirler. Bu ürettikleri ürünlerin müşteriye zamanında ulaşabilmesi için çeşitli firmalar ile anlaşarak depolara saklanmaları için teslim edilir. Bu tür ürünleri teslim alan lojistik firmalar çok büyük depoların sayımlarını ve girdi çıktı hesaplarının yapılabilmesi için çok fazla sayıda insan çalıştırarak bu işin sürekliliğini sağlamaktadırlar.

Firmaların ellerine geçen ve çıkan ürünlerin sayımı için Fraunhofer Enstitüsü InventAIRy Projesi kapsamında uçan bir sayım makinesi ile bütün ürünlerin sayımı ve takibi bir tek robot ile yapılabilecektir. Bu robot çalışan insan sayısında ciddi bir miktarda azaltma yaparak şirket karını arttıracak ve ayrıca sistemli ve doğru sayımlar yapılacaktır. Bu araç kayıt tutma ve depo işlemleri üzerine yetenekleriyle donatılmış bir sayım makinesidir. Oldukça uzun süren sayım işleri angarya işler olmaktan bu robot sayesinde çıkacaktır. Bu robotun çalışma sisteminde RFID sistemi ile içten dışa çevrilerek çalışmaktadır. 2015 yılının ortalarında kullanıma hazır olacak bu ürün ile sürekli iyileştirme mantığı ile çalışan firmalar için bulunmaz bir nimet niteliğindedir.

Ürünler arasında sıkışmak yerine güvenilir bir robot yardımcı ile bu işler o kadar kolaylaşacak ki sayım yapmak bir kâbus olmaktan çıkacaktır.

İleri Teknoloji İle Üretilmiş Olan Uçan Robot İşçiler Göreve Hazır
İleri Teknoloji İle Üretilmiş Olan Uçan Robot İşçiler Göreve Hazır

Kaynak: Gizmag

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz