ICQ, önceden sahip olduğu tüm özellikleri koruyarak ve ihtiyaç duyulan yeni özellikler ekleyerek, hepsini bir uygulamada birleştirdi.

Hem görüntülü, hem sesli görüşme sağlayan, hem bilgisayar üzerinden erişim sağlayan, hem ücretsiz SMS imkanı tanıyan bu uygulama da ne gibi yenilikler var? Bunların hepsini inceledik.

Öncelikle Türkiye’de internetin gelişmesine katkı sağlayan çok önemli bir etken olan İCQ, çok uzun bir aradan sonra tamamen Türkçe olan bir mobil uygulama ile geri geldi.

Şimdiye kadar anlık mesajlaşma ve iletişim kurabilme uygulamaları sadece bir ihtiyaca cevap verebilirken, bu uygulama bütün ihtiyaçları tek uygulama ile karşılayabilecek nitelikte.

İlk özelliklerinden biri oturum açma özelliği. İlk olarak telefon numaranızı yazarak kayıt oluyorsunuz ve almış olduğunuz numara ile istediğiniz yerden oturum açabiliyorsunuz.

Eğer daha önceden almış olduğunuz hesabınız duruyor ise, onu da kullanabilirsiniz. Ayrıca birine mesaj göndermek istiyorsanız fakat numaranızın görünmesini istemiyorsanız bu uygulama bu konuda size çözüm sağlayabiliyor.

Son zamanlarda tablet ve akıllı telefonların çok yaygınlaşması, diğer bilgisayar kullanıcılarının pabucunun dama atılmasına neden oldu.

Fakat İCQ bilgisayar kullanıcılarını unutmuş değil. İsterseniz hesabınızı MacOS ve Windows bilgisayarlarda açarak, klavyeden yazma rahatlığını kullanabilirsiniz.

Özelliklerinden biri de farklı cihazlarla, dakika ve kontörlerinizi harcamadan görüntülü ve sesli olarak konuşabilmesi.

İnternet üzerinden kullanıldığı için, dakikalarınız bundan etkilenmiyor. Üstelik sıkıştırılmış program özelliği sayesinde kotanızı çok yormadan kullanabilmenize olanak veriyor.

Genelde bu uygulamalarda yaşanan en büyük sıkıntı karşıdakinin aynı programı kullanmadığında erişemiyor olmanızdı.

 

Fakat bu uygulama bunu da aşmış durumda. Uygulamayı kullanmayan birine gönderdiğiniz mesaj ücretsiz SMS olarak gidiyor. Bu sayede arkadaşınız bu uygulamayı kullanmaya başlayana kadar ücretsiz SMS ile ona ulaşabiliyorsunuz.

En önemli özelliğinden biri, ne kadar kullanırsanız kullanın tamamen ücretsiz olmasıdır. Mobil veya bilgisayar üzerinden hiç fark etmez, bu uygulamayı kullandığınız sürece bir kuruş para vermeniz gerek yoktur. Ayrıca bu özelliklerin anında anlık dosya paylaşım desteği olması, 200 kişiye kadar grup konuşması desteğinin olması diğer özelliklerinden.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz