HP binlerce adaptör ve güç kablosunu tehlike arz ettiği gerekçesiyle geri çağırdı.

Dünyaca ünlü laptop üreticisi HP, binlerce adaptörü (güç kablosunu) geri çağırdı. Geri çağırma 2010 – 2012 yılları arasında üretilmiş HP laptop sahiplerini ilgilendirirken, uyarının dikkate alınması büyük önem arz ediyor.

Elinizde bulunan dizüstü bilgisayarlardan çok dikkat edilmesi gereken parçalar adaptörler, yani güç kablolarıdır. Bazen bilgisayar donanımlarından dahi daha yüksek fiyatlara satılan adaptörler, bilgisayar sisteminizi yok etmenin en kısa yollarından biridir.

Herhangi bir HP ya da Compaq dizüstü bilgisayara sahipseniz, bir an önce adaptörünüzü, tam olarak adaptörünüzün kablosunu kontrol etmenizde fayda var. Çünkü HP piyasada bulunan dizüstü bilgisayarlarına ait tam altı milyon adaptör kablosunu yanma riski içerdiği gerekçesiyle geri çağırmış durumda. Geri çağırılan ana parça adaptörden çıkarak bilgisayara güç ileten güç kablosu. Eylül 2010 ile Haziran 2012 arasında üretilmiş olan birçok HP ve Compaq dizüstü bilgisayar için geçerli olan tehlike sadece güç kablosunun değişimiyle çözüme kavuşacak gibi duruyor.

HP birimlerine ihbar edilen ilk yangın haberinden bu zamana değin geçen sürede toplamda 29 adet güç kablosu alev almış ve ufak da olsa yaralanmalara sebep olmuş durumda. Bu yaralanmalar daha büyük olmasıysa kaçınılmaz gibi gözüküyor.

Dizüstü bilgisayarınıza ait LS-15 modelinde bir güç kablosuna sahipseniz ya da normalden daha çok ısınma gerçekleşiyorsa, HP şirketi ile bir an önce bağlantıya geçip, kablonuzun ücretsiz olarak değiştirilmesi için başvurmalısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz