Nokia’nın geliştirmiş olduğu harita uygulaması olan HERE, Samsung’un yeni ürünleri olan Samsung Galaxy S5 ve Samsung Gear S’ girmeye hazırlanıyor. Nokia’nın geliştirmiş olduğu bu uygulama Samsung’da da kullanılarak bilinirliğini arttırmak istiyor.

Nokia firmasının geliştirmiş olduğu harita uygulaması HERE artık Samsung’da da karşımıza çıkacak. Bir harita uygulaması olan HERE’ı diğer navigasyon uygulamalarından ayıran özellikler de göze çarpıyor.

HERE barındırdığı koleksiyonlar seçeneği ile hatırlamak ya da ziyaret etmek istediğiniz yerleri kaydedebiliyor. Diğer bir farklı özellik olarak HERE uygulaması, internet erişiminin olmadığı yerlerde de çalışabilme özelliğine sahip oluyor. İnternet olmasa dâhi GPS özelliğinden yararlanabileceğiniz HERE uygulaması için daha önceden bulunduğunuz bölgenin haritasını indirmeniz yeterli gözüküyor.

Belirli şehirler için toplu taşıma araçları ve trafik hakkında da bilgi veren uygulamanın Nokia firması tarafından Samsung’un Galaxy modeli olan akıllı telefonlarından ve yine Samsung’a ait olan Galaxy Gear S saatlerinde bulunması için imkan sunduğu ifade ediliyor. Özellikle Samsung Galaxy Gear S akıllı saatte bir akıllı telefon bağlanmayacak şekilde çalışması beklenirken HERE uygulamasının da bu kapsamda geliştirileceği belirtiliyor.

Nokia’nın geliştirmiş olduğu harita uygulaması HERE’i Samsung cihazları için kullanılabilir hale getirmesi garip bir durum olarak nitelendirilirken uygulamanın bu sayede gelecekte daha iyi bir yere geleceği söyleniyor. Samsung’a sunulan bu fırsatın önemli bir hamle olduğu da konuşulmakta.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz