Böylece araç hasar kaydı sorgulama gibi işlemlerin yapılarak araçların hasar durumları hakkında sizler de bilgi alabilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama konusunda hizmet veren tek kurum Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’dir.

Araçların hasar durumları ile ilgili resmi kayıtlar tutulduğu için resmiyet kazanmış ya da tutanak yapılarak kayıtlara işlenmiş tüm kazalar ile ilgili bilgi alınması mümkündür. Özelikle sigorta şirketleri tarafından araçların takibi yapıldığı için tüm bu bilgiler ortak bir havuzda toplanarak vatandaşların kullanımına sunulmuştur.

Böylece araç hasar kaydı sorgulama gibi işlemlerin yapılarak araçların hasar durumları hakkında sizler de bilgi alabilirsiniz. Araç hasar kaydı sorgulama konusunda hizmet veren tek kurum Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’dir.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

HGS SORGULAMA

Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç hasar kaydı sorgulama yapılmak istendiğinde SMS servisinden yararlanılması gerekmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden sunulan SMS servisi üzerinden işlem yapmanız ile birlikte kolay bir şekilde araç hasar kaydı sorgulama yapabilir ve araç hasar kaydı sorgulama sonucu ile araç hakkında hasar bilgisine ulaşabilirsiniz. Sizler için özel olarak hazırlanmış olan SMS servisi sayesinde üstelik sadece 4 TL karşılığında hasar bilgisine ulaşabilirsiniz.

Araç hasar kaydı sorgulama yapmanız için cep telefonlarınızın mesaj bölümüne aracın plakasını yazarak 5664’e göndermeniz yeterli olacaktır. Araç hasar kaydı sorgulama için yapacağınız tüm işlemler bu kadardır. Talebin ardından ilgili bilgiler mesaj ile gönderilecektir.

Araçların hasar durumlarının dışında HGS kaçak geçiş trafik cezası sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. Bu hizmetlerde ise kullanılan sistemlerde yapılan yanlışlar, kaçak ya da hatalı geçişler sonucu araçlara yazılan cezalar hakkında bilgi alabilirsiniz. Vatandaşların bu konuda bilgi alması için yetkili kurumlar üzerinden sorgulama yapması gerekmektedir. HGS konusunda da online olarak işlemler sunulduğu için ilgili portala plakanızı yazarak kolay bir şekilde trafik cezanızı öğrenebilirsiniz. Üstelik öğrendiğiniz trafik cezası bilgisi sonrasında bu cezanızı ödeme imkanınız da bulunmaktadır. Böylece bilgi edinme sonrasında ödeme yaparak tüm cezalarınızı kapatabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz