Google’ın açıkladığı bilgilere baktığımızda Google’ın yeni robotları şimdilerde, insan anatomisindeki gibi 2 parmaklarını kullanıyor ve hangi objeyi ne şekilde tutabileceklerini aynı zamanda da bu objeleri ne şekilde kategorize edebileceklerini öğreniyor.

Bu yeni robot kolların 2 metal parmağı bulunuyor. Aslında temel bir robot teknolojisi gibi görünüyor ancak bir robottan beklenebilecek olandan çok farklı bir amaç üstünde çalışmakta.

Üstünde bulunan bir kamerayla robot kollar, nesneleri nasıl tutmaları gerektiğini öğreniyor. Bu çalışmanın amacı ise yeni doğan bir bebeğin, ellerini yeni kullanmayı öğrenmesi anlayışıyla çalışan bu kolların robot beyni ile bu robot ellerini ne derece insanlar gibi kullanabileceğini ölçebilmek.

Bu öğrenme aşaması bayağı uzun sürecek gibi duruyor. Çünkü değişen ve sürekli gelişen teknoloji sayesinde robotların bile sürekli olarak öğrenmesi gerekecek çok şey var. Binlerce nesnenin olmasının yanı sıra teknolojinin gelişimiyle robotların daha hızlı öğrenmesini sağlayabilecek yollar artacak, kollar gittikçe gelişecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz