Teknoloji Sende - The Wall Street Journal’ın verdiği habere göre Google, batarya teknolojisi için 2012’de batarya Ordinalyus'u Dr. Ramesh Bhardwaj ile testlerine başladı. Google, kendi çatısı altında çalışmalarına devam etme kararı verdi.

Teknoloji Sende – The Wall Street Journal’ın verdiği  habere göre Google, batarya teknolojisi için 2012’de batarya Ordinalyus’u  Dr. Ramesh Bhardwaj ile testlerine başladı. Google, kendi çatısı altında çalışmalarına devam etme kararı verdi. Bu konu ile ilgili bir açıklamada bulunmayan Google’ın en az 20 tane batarya projesi üzerinde çalıştığı belirtildi. Proje kapsamındaki bataryaların, Google’ın sürücüsüz araçlarından Google Glass’a kadar birçok ürünü kapsadığı dedikoduları var.

Tabi en önemli platformlardan bir de mobil. Şirketin geliştirdiği bataryalar arasında Nexus telefonlar’da bulunuyor.

Google, Tesla ve Apple gibi kendi ürünlerine özel olarak batarya geliştiren bir şirket olma hedefinde. Üretimi kolay ve maliyeti düşük olması beklenen bataryalarda ayrıca giyilebilir ürünler ile uyumlu olabilmesi için esneme özelliği bulunacak. Bükülebilen bataryalar, Google’ın kan şekeri ölçen kontak lensi gibi ürünlerde’de kullanılacak.

Google’ın bünyesinde çalışan batarya Ordinalyus’u Dr. Bhardwaj, Şubat ayındaki açıklamalarında bataryaların insan vücuduna nakledilebileceğini belirtmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz