Google’ın Akıl Almaz Gücü

Google’ın Akıl Almaz Gücü

Geniş bir kullanıcı kitlesine ve ağına sahip olan ve günden güne gücüne güç katan Google bir yeni olayla birlikte ne kadar rakipsiz olduğunu kanıtladı. Zaten şu zamanda ki arama motorlarının çok büyük bir kısmı hatta hepsi demek de yanlış olmaz Google kadar zengin bilgi ağına sahip değiller. Olsalar dahi kullanıcılar bu yaratmış olduğu sadelik bakımından en büyük tercih sebebidir.

Arama sonuçlarındaki oynamalar sonucunda firmaların sırlamasındaki değişiklikler bazı firma sahiplerini Google’ı dava etme sürecine sürükledi. Sıralamadaki değişiklikler Google’ın isteğine göre istediği firmayı sonuçlarda gerilere istediği firmaları da gerilere taşıması sebebiyle açılan davada savcının Google’a bu sebepten dolayı özgürlüğünden davayı Google lehinde sonuçlanması neticesinde ne kadar büyük bir güce sahip olduğunu bir kere daha kanıtladı. Bu kara çoğu firmayı haksızlık adında eleştirse de bu saatten sonra yapılacak en doğru adım Google’la uzlaşma yönünde adımlar atmak olacaktır. Nihayetinde köklü ve başlı başına devlet sayılabilecek bir firmayla çatışmak pek doğru karar değildir.

Bu olayla da birlikte artık Google yenilmezliğini kanıtlamış ve kendisiyle uğraşmanın ne denli yanlış bir karar olduğunu göstermiştir.

Kaynak: zdnet

Google’ın Akıl Almaz Gücü
Google’ın Akıl Almaz Gücü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz