Bildiğiniz gibi Bugün 23 Eylül… Yani Sonbaharın ilk günü. Google ise, bir çok özel günlerde ve mevsimlere, yaşanan doğa olaylarına bağlı olarak yaptığı Doodle çalışmalarına bugün içinde bir yenisini ekledi ve Sonbaharın ilk günü için hazırladığı özel, sevimli Doodle çalışması ile yaza hafiften veda etmiş oldu.

Sonbahar Ekinoksu Araması

Doodle, hareketli bir şekilde hazırlandığı için önce durgun bir ağaç görseli karşılıyor sizi. Oynatma seçeneğine bastığınız da ise, hafif iri yarı bir amcanın ağaçlara çarpa, vura gittiğini görüyorsunuz. Amca ağaçlara dokundukça, yapraklar sararıyor ve en sonunda tamamen dökülüyor. Bize göre, amcamız doğa baba oluyor herhalde. Hep doğa ana derlerdi ama, Google biraz değişiklik yaparak Doğa Baba kullanmış gibi… Doğanın dokunuşu ile, tüm ağaçların yaprakları var olan süreç içerisinde sararmaya başlıyor, dökülüyor ve Sonbaharın ilk gününe girmiş oluyoruz.

Hareketli Doodle üzerine tıklayınca ise Google içerisinde “Sonbahar Ekinoksu” şeklinde bir aramaya  yönlendiriyorsunuz. Bu arama neticesinde ise tam olarak Sonbaharın ilk günü ya da arama sonucunda ki tanımı ile Sonbahar Ekinoksu hakkında bilgi edinmenize yardımcı olacak bir çok farklı kaynağa rahatlıkla ulaşma şansına sahip oluyorsunuz.

Bir Çok Haber Sitesi Paylaştı

Google tarafından hazırlanan bu özel Sonbaharın ilk günü Doodle çalışması, bir çok haber sitesinde de kısa süre içerisinde yankı bularak haber yapıldı. Şuan için ise, ülkemizin bir çok önde gelen haber sitesinde Google’nın bugün için hazırladığı bu Doodle hakkında bilgi bulmanız mümkün. Ayrıca Doodle sadece Türkiye içerisinde yayınlanan özel bir çalışma değil.

Aynı zamanda ABD, Kanada ve bir çok farklı Avrupa ülkesi içerisinde de bu özel Doodle Google tarafından kullanıldı. Malum Google her ülkede ayrı bir yerel alan adı ile hizmet sunuyor, ülkelere göre Doodle yapıyor. Bu Doodle bir çok ülke için aynı anda kullanılan Doodle seçeneklerinden biri olarak yerini aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz