Dünyanın en büyük arama motoru Google işi büyüterek şimdide GSM sektörüne el attı. Amerika'da Project Fi adında GSM şirketi kurduğunu açıkladı. Son zamanlarda yaptığı mobil atılımları ile adından sıkça söz ettiren Google, sektörde hareket yaratacak önemli bir adım daha atmaya başlıyor.

Dünyanın en büyük arama motoru Google işi büyüterek şimdide GSM  sektörüne el attı. Amerika’da Project Fi adında GSM şirketi kurduğunu açıkladı.  Son zamanlarda yaptığı mobil atılımları ile adından sıkça söz ettiren Google, sektörde hareket yaratacak önemli bir adım daha atmaya başlıyor.

1 GB internet 10 dolar olacak.

Google‘un resmi İnternette blogundan açıklama yapan Google, hayata geçirmeyi planladığı GSM hizmetini ABD’nin sınırlı bölgelerinde vereceğini belirtti.

Mobil arama ve SMS gibi başlıca hizmetlerin kullanıcılara sunulacağı projenin Sprint ve T-Mobile ortaklığında gerçekleşeceği açıklandı. Temel hizmetler için kullanıcılardan 20 dolar ödeme alınacağı belirten açıklamanın devamında Amerika ve ülke dışında 1 GB internet için ise on dolar ödeneceği bilgisini verdi.

Google esksi gibi davetiye usulu yapacak

Project Fi’ hizmetinin kablosuz GSM operatörleri veya Wi-Fi üzerinden de sağlanabileceği vurgulanırken, Google‘ın bu hizmetine Gmail’in ilk çıktığı yıllarda uygulanan davetiye esasına göre geçiş yapılacak.

Diğer taraftan hizmetten faydalanmak isteyen kullanıcılara Google’ın internet sitesi üzerinden davet başvurusunda da yapabilecekler.

Kaynak: İnternet, Ajanslar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz