Uzun bir süredir internet ortamında Google Plus servisinin yararlı hizmetlerinin ayrılarak tek başına görev yapacağı konuşulmakta.

Ba söylentileri boşa çıkarmayan yeni bir gelişme yaşandı.

Google Plus servisinin kullanışlı olan parçaları yavaş yavaş tek başına hizmet vermeye başlıyor.

Sosyal medya sektöründe Facebook‘a rakip olarak tasarlanan Google Plus için durumların pek iyi olduğu söylenemez.

Zira birkaç ay önce sitenin üst düzey yöneticilerinden birisi sürpriz bir şekilde görevinden ayrılmıştı.

Bunun yanında Google‘ın yaptığı son medya konferansında Google Plus oldukça az bir yer kapladı.

Bütün bunlar gösteriyor ki, Google bu sektörde pek de başarılı olamadı.

Bu doğrultuda. firma en azından kullanışlı işlevleri siteden ayırarak bu işlevlerden olabildiğince yararlanmak istiyor olabilir.

Bu doğrultuda sitenin fotoğraflarla ilgili parçasının siteden ayrılması Google‘ın işine yarayabilir.

Zira başarılı bir görünüm sergileyen fotoğraf servisi, Flickr ve Facebook gibi devlere kolaylıkla rakip olabilecek nitelikte.

Bütün bu durumlar Google Plus’ı içi boş bir sosyal medya aracı haline getirebilir.

Yani başka bir deyişle Facebook’a rakip olarak çıkan Google+ yavaş yavaş basit bir kimlik sağlayıcı olma yolunda ilerliyor.

 

Google Plus, Facebook'a rakip olarak düşünülmüştü.
Google Plus, Facebook’a rakip olarak düşünülmüştü.

2 YORUMLAR

  1. Merhaba, Google Plus gibi güçlü bir kuruluşun çöküşü söz konusu olması biraz güç. Sadece yönetimin birçok hatası mevcut. Yönetimin değişmesi Google Plus’uda geliştirecek ve değiştirceğini düşünüyorum.Türkiyede araştırma ve geliştirme yeteneklerine sahip olamayan Facebook kullanıcıları
    olduğu sürece Türkiye ayağında zayıf olabilir.Bu aşılabilir ancak zamana yaymak ve Sosyal talebi iyi bilmek gerekir.Öncelikle Google Plus Facebook teması gibi bir çalışma sergilemesi gerekir.İnsanlar alışkın oldukları temalardan kolay kolay vazgeçemiyorlar.Facebook içi boş geliştirici olmayan bir Sosyal medya.O ne yapmış, ne giymiş, nereye gitmiş vs gibi.Bu arada yazdıklarımı nerede ise okuyamıyorum. Yazı font tonu bir ton daha fazla olursa çok iyi olacaktır. Yazı texares biraz bozuk gibi geldi.Yorumu takip için bir işaretlmede göremedim.Yazı ve görüşler için teşekkür ederim.

    • Evet zaten çöküş yaşanma ihtimali oldukça düşük. Ayrıca Facebook hakkındaki görüşlerinize de kesinlikle katılıyorum. Ancak günümüz koşullarında ülkemizde ve diğer birçok ülkede Facebook çok daha popüler bir sosyal medya aracı. Sizin de belirttiğiniz gibi Google’ın siteye uygulayacağı birkaç hamle ile Google Plus’ın gerek ülkemizde gerekse dünyanın her yerinde lider konuma gelebileceğini düşünüyorum. Ancak yine de kulislerde konuşulan bu dedikoduları da es geçmemek gerektiğine inanıyorum. Bu doğrultuda kulislerde konuşulanları aktarmaya çalıştık. İlgi ve önerileriniz için çok teşekkürler. Saygılarımızla.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz