Yayınlanan güncelleme ile Google Play Store, iyileştirme ve performans artışının yanında Google Now ezelliği'ne kavuşmuş oldu

Google, mobil işletim sistemi olan Android platformunun resmi uygulama mağazası Google Play Store’u Android 5.1’e adapte etmeye başladı. Yayınlanan güncelleme ile Google Play Store, iyileştirme ve performans artışının yanında Google Now ezelliği’ne kavuşmuş oldu.

Şirketin resmi uygulama mağazası için sunduğu yenilikler arasında daha önceki sürümlerde büyüteç simgesine dokunarak arama yapılabiliyordu. Yeni güncelleme ile arama çubuğu geniş bir alana kavuşmuş oldu.

Ancak uygulamada yapılan büyük bir değişiklik gözlerden kaçtı. Dikkatlerden kaçan en büyük yenilik uygulamaya eklenen Google Now özelliği oldu. Yani Google Play Store’da artık sesle arama özelliği etkin durumda.

Arama çubuğunun en sağında bulunan mikrofon simgesine dokunup arama yapmak istediğiniz uygulamanın ismini söylemeniz yeterli. Sistem, sesle arattığınız uygulamayı bularak cihazınıza yüklemek için hazır hale getiriyor.

Yayınlanan güncelleme ile Google Play Store, iyileştirme ve performans artışının yanında Google Now ezelliği'ne kavuşmuş oldu
Yayınlanan güncelleme ile Google Play Store, iyileştirme ve performans artışının yanında Google Now ezelliği’ne kavuşmuş oldu

Güncelleme ile 5.3.6 sürümüne yükseltilen uygulama henüz resmi olarak yayınlanmasa da, en güncel sürüm olan 5.2.13’de de bu özellikler mevcut. Google Now özelliği’ni beğendiniz’mi ? beğendi iseniz neden beğendiniz, yorumlarınızı bizden sakınmayın yorum yapın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz