Bir Google Hesabı, tek bir kullanıcı adı ve şifreyle Gmail, Google+, YouTube ve diğer pek çok Google ürününe erişmenizi sağlar. Google Hesabı oluşturduğunuzda, aynı kullanıcı adını ve şifreyi tüm Google ürünlerinde oturum açmak için kullanabilirsiniz. Google Play Store aracılığıyla akıllı telefonunuza birbirinden güzel ve eğlenceli uygulamalar indirebilirsiniz. Peki, Google Play Store apk indir işlemi nasıl yapılır? Google Play Store indir ve kullanımına dair merak edilen bütün detaylar haberimizde…

Akıllı telefonlar hayatımızın en önemli unsuru olmaya devam ediyor. Gelişen teknolojik imkanlara bağlı olarak yepyeni özellikler ile donatılan cihazlar bilgi, eğlence, iletişim gibi gereksinimlerimizi karşılamayı amaçlıyor. Bu bağlamda ilk adımın Apple firması tarafından piyasaya çıkartılan İphone model telefon ile atıldığı kabul edilmektedir.

Ardından Samsung, Sony, LG gibi teknoloji devleri tarafından yeni nesil telefonlar üretilmeye başlandı. Android işletim sistemine sahip olan modellere entegre bir şekilde çalışan uygulamaların tek bir merkezde toplanması ise Google Play Store’nin kurulma nedeni olarak gösterilebilir. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google tarafından hayata geçirilen Play Store, binlerce uygulamayı tek bir kanaldan kullanıcılara sunmaktadır. Bu bağlamda büyük bir alışveriş merkezine benzetilebilir.

Android-Market-Google-Play
Apple’a ait olan Apple Store merkezi ile benzer özellikler taşımaktadır. Basit bir ara yüze sahip olan Google Play Store’nin kullanımı da oldukça kolaydır. Akıllı telefonlar sayesinde cihazlarımızı kişiselleştirebilme şansına sahip bulunuyoruz. Bunun içinde uygulamalardan yararlanıyoruz. Kişi ihtiyaçları kapsamında uygulama satın alarak cihazını donatabiliyor. Hayatın her alanında kullanılan internet ise bu noktada en büyük yardımcımız konumunda bulunuyor.
Zira, uygulamaların çoğunluğu internete bağlı olarak çalışmaktadır. Şimdi Google Play Store indirme işlemi için yapmanız gerekenleri adım adım inceleyelim! İlk olarak mobil aygıtınızdan internet tarayıcısını açmanız gerekmektedir. Google arama bölümüne Google Play Store yazarak aratabilir ve resmi siteye ulaşabilirsiniz. Ayrıca, https://play.google.com/store?hl=tr adresi üzerinden direk olarak siteye bağlanabilirsiniz.
Google Play Store hesabı oluşturabilmeniz için gmail adresine sahip olmanız gerekiyor. Sistem Google’nin mail servisi ile paralel çalıştığı için oturum açmanız istenecektir. Gmail hesabı bulunmayan kullanıcılar ücretsiz olarak kısa sürede hesap oluşturabilir. Karşınıza çıkan ekranın sağ üst tarafında ‘’oturum aç’’ sekmesini tıklamadınız ve gmail bilgilerinizi eklemeniz gerekmektedir. Ancak bu şekilde  Play Store hesap bilgilerinizi düzenleme şansını yakalayacaksınız. Ekranın sol tarafında üst üste sıralanmış sekmeler bulunmaktadır. Hesabım bölümüne gelerek tıklamanız gerekiyor. Hesabım bölümünde dikkat edeceğiniz husus, kredi kartı bilgilerinizi doğru bir şekilde girmek olacaktır.
Zira, bazı uygulamalar ücretli olarak satıldığı için ödemelerinizi kredi kartı ile yapabilirsiniz. Bir diğer ödeme şekli ise kupon kartlarıdır. Teknoloji marketlerinde satılan kartlar 20, 50 ve 100 TL gibi fiyat aralıklarına sahip bulunuyor. Kartta bulunan kodu hesabınıza eklediğiniz zaman para yatırmış sayılıyorsunuz. Hesap bilgilerinizde bugüne kadar indirdiğiniz uygulamalar sıralanacaktır. Farklı bir cihazdan da Google Play Store uygulamasına aynı hesap bilgilerinizle giriş yapabilir ve ek ücret ödemeden indirme işlemini tamamlayabilirsiniz. Hesap açmadan Google Play Store’dan alışveriş yapma imkanınız bulunmuyor. Bu yüzden ilk adımınız, kişisel hesabınızı oluşturmak olmalıdır. Hesabınızla giriş yaptıktan sonra uygulamaları arama bölümünden taratabilirsiniz.
Ayrıca, en çok indirilen uygulamalar Google tarafından ana ekranda sıralanmıştır. Kullanıcılara kolaylık sağlaması açısından çeşitli bölümlere ayrıldığını da söyleyebiliriz. Ekranın yine sol tarafındaki sekmelerde eğlence, uygulamalar, kitaplık ve gazetelik alanları sıralanmıştır. Uygulamalar sekmesine tıkladığınızda karşınıza yeni ve güncel oyunlar, popüler uygulamalar, sosyal paylaşım siteleri, fotoğraf ve video görsel düzenleyicileri, zihinsel gelişim ve bilgi amaçlı programlar gibi binlerce aplikasyon çıkacaktır.
Google Play Store kayıt sayfasına girmek için TIKLAYIN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz