Söylentilere göre Google’ın yeni hedefi Google Haritalardaki Sokak Görünümü modunu geliştirmek. Hemen hemen hepimiz Google’ın bu güzel hizmetinden faydalanmışızdır. Google bu hizmeti ile görmeyi çok istediğimiz yerleri sokakta oradan geçiyormuşuz gibi 360 derecelik hareket kabiliyetiyle gösteriyor. Fakat her ne kadar 360 derecelik hareket kabiliyetiyle oradaymışız gibi hissettirse de hep bir eksiklik hissediliyor. İşte bu eksikliği Amplifon giderdi.

Gitmek istediğimiz yerlere 3D ses özelliği ekleyerek daha da gerçekçi hissettiren Amplifon bu konuda bir web sitesi de açarak Google’a kafa tuttu. Fakat söylentilere göre bu rekabet fazla sürmeyecek. Sokak görünümü ile birlikte oradaki sesleri 3D biçimde bize dinleten firma adeta oradaymışız gibi hissettirmeyi başarıyor. Oldukça başarılı olan bu sistem için Sounds of Street View adlı bir web sitesi oluşturan Amplifon’un tek amacı görmeyi çok istediğimiz o yerleri sanki oradaymışız gibi internetten sergileyebilmek. Ki bu amaca ulaştı diyebiliriz.  Platformlarını geliştirmek isteyen Amplifon bu platformu geliştiricilere açık hale getiriyor ve geliştiricilerin bu sisteme ses eklemelerine yardımcı oluyor.

Google’a kafa tutan Amplifon şimdilik başarılı oldu gibi gözüküyor. Öyle ki bazı söylentilere göre bu özellik yakında Google’ın Haritalar platformuna da gelecek. Hatta bir diğer iddiaya göre Google Amplifon’un bu platformunu bünyesine katmaya hazırlanmıyor. Google’ın şimdiye kadarki icraatlarına bakınca bu iddia pek mümkün dışı değil. Yani Google yakında bu platformu bünyesine katabilir veya Haritalar’daki sokak görünümü sistemine aynı işlevselliği kazandırabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz