Google Chrome Web Store üzerinden Tam 200 uygulama kaldırdığını ve uygulamaların hepsi zararlı olmadıklarını ancak kullanıcının bazı kullanıcı bilgilerini takip ettiğinden dolayı uygulamaların kaldırıldığını açıkladı.

Google Chrome Web Store üzerinden Tam 200 uygulama kaldırdığını ve uygulamaların hepsi zararlı olmadıklarını ancak kullanıcının bazı kullanıcı bilgilerini takip ettiğinden dolayı uygulamaların kaldırıldığını açıkladı.

Google Chrome Web Store’dan kaldırılan uygulamaların isimleri açıklanmadı. Google’dan yapılan açıklamaya göre kullanıcıların Google’a ilettikleri şikayet ettiği uygulamaların tek tek sistemler yani robotlar tarafından incelendiği ve incelendikten sonra zararlı olduğunu tespit  edilen uygulamaların kaldırıldığı belirtti.

Google Chrome Web Store üzerinden kaldırılan uygulamaların diğer şekilde Google Play Store’daki uygulamaları da kaldırılması gerektiği ve Google Play Store’da binlerce zararlı uygulama olduğunu ve kullanıcıları güvenliğini tehdit ettiğini açıklayan kullanıcılar uygulamaların aynı şekilde Google Play üzerinden kaldırılmasını Google’a şikayet ettiler.

Her ne kadar Google büyük bir şirket ve milyonlarca uygulama sayısına sahip olsa da Android işletim sistemi için bu uygulamaları kaldırmayı pek düşünmüyor gibi görünüyor. Diğer yandan Google Play Store uygulama rakamı yüksek olması ile beraber kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Chrome Web Store ve Chrome Web Store üzerinden kaldırılan uygulamaların VPN uygulaması olan uygulamaların kaldırılmadığı görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz