İnternet dünyası devlerinden Google‘ın son zamanlarda, çokça yazılım ve uygulama yenilikleri yaptıydı. Şirket, bu sefer dünyada en fazla kullanılmakta olan elektronik posta servisi olan Gmail‘e güncelleme getirdi.

Şirket, geçtiğimiz hafta gmail içerisinde para gönderebilme özelliğinin duyurusunu yapmıştı. Bu sefer ise, Gmail’e GIF desteği geldi.

Google Inc., son zamanlarda iOS’ta Google arama uygulamasına ekledikten sonra, Gboard klavye GIF destek özelliğini Android için Gmail‘e getiriyor.  Gboard Klavye, Google’ın varolan klavyeniz haricinde, sunduğu alternatif bir harici klavyedir.
Artık, E-postalara GIF eklemek için kullanıcıların Gmail uygulamasında yeni bir ileti oluştururken Gboard klavye üzerindeki emoji bölümüne gitmeleri yeterli olacak. Klavye tarafından sağlanan önerilerden bir GIF seçebilir veya istedikleri anahtar kelimeleri içeren animasyonlu resimleri arayabilecekler. Bununla birlikte, kullanıcılar bu özelliği kullanabilmek için, e-postalarına GIF ekleyebilecek konumda olmaları için Google’ın Gboard uygulamasını App Store’dan güncellemesi gerekecek.

Uygulamaya yapılan son ekleme, kullanıcıların favori GIF‘lerini diğer platformlar arasında postalardan da gönderebilmelerini sağlamakta.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğini gibi, Gmail kullanıcılarının yapması gereken şey, herhangi istediği bir GIF‘i aratmak ve daha sonra bunu e-postaya eklemek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz