G-mail özellikle daha hızlı teknoloji-anlayışlı için internet üzerindeki en popüler e-posta hizmeti. Ama kullanıcıların bu konuda bazı sıkıntıları olabilir.

Dosya eki göndermeyi asla unutmayın istiyor

e-posta göndereceksiniz ama ekledim tarzı bir yazı yazdınız. Gönder tuşuna bastığınızda Gmail sizi uyarır. Ekledim dediniz ama hiçbir ek yok der. Bu durumda ya ek koymayı gerçekten unutmuşsunuzdur ya da sadece sıradan bir kelime olarak kullanmışsınızdır. Her halükarda sitem sizi uyaracaktır.

E-postalara istediğiniz şekilde bakın

Gmail’de varsayılan görünüm son e-postalardır. Bu birçok kişi uygun olsa da, farklı bir sırayla e-postaları göstermek için değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, ayarlar simgesine tıklayın buradan İlk veya Öncelikli Gelen Kutusunu seçebilirsiniz.

Önizleyerek e-posta gönderebilirsiniz

Outlook veya Thunderbird kullanarak büyümüş bir çocuk gibi düşünün. Bir önizleme bölmesi ile Gmail’in standart web arayüzünden geçiş yapabilirsiniz. Bu etkinleştirmek için, Labs sekmesinden Ayarlar simgesine tıklayın Önizleme bölmesi seçeneğine gelerek önizlemeye bakmayı etkinleştirin. Kaydetmek için tıklayın ve Gmail artık bir önizleme bölmesi ile yenilenecektir.

Gmail'de Gelen Kutunuzun Denetimini Ele Alın
Gmail’de Gelen Kutunuzun Denetimini Ele Alın

Gmail’den e-postaları yedekleyin

Bulut mükemmel değildir ve bazen bir kesinti yapabilir. Bu sorununuz varsa e-postalarınızı yönetmek için yerel olarak tutulan e-postaların bir kopyasını kaydedin Gmail Backup ve Google Apps Backup gibi araçlarla emin olarak çalışabilirsiniz ve Google e-postaları yönetmeye devam edebilirsiniz.

Kaynak: t3

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz