Yeni dünya git gide bozulan doğası ve çevresi ile geleceği tehdit altında olan bir dünya. Bu bağlamda geri dönüşüm ile üretilen ve israfın azalması için çaba sarf eden üretimler bir hayli değerli. Bizim ülkemizde de bu konuda ilerleyen çeşitli prosedürler bulunuyor. Bunların başında da cam kumbaraları gibi vatandaşların geri dönüştürülebilecek eşyalarını atabildiği özelleşmiş çöp kutuları gelmekte.

Ancak bu kutuların yerini bulmak her zaman öyle kolay olmuyor. Sayısı yeterince çok olmayan bu kutuların yerlerinin belirsizliği de eklenince pek çok geri dönüştürülebilecek eşya geri dönüşüm zincirine katılamadan çöpü boyluyor. İzmir‘in Karşıyaka ilçesinde ise bu sorunun en güzel çözümlerinden birisi hayata geçirildi.

Bu ilçedeki cam kumbaralarının, “camkumbarasi” adını taşıyan bir uygulama indirerek kolaylıkla yerleri tespit edilebilecek. Bu sayede yüzde 100 verim ile geri dönüşüme katılabilen bir eşya olan cam Karşıyaka‘da olabildiğince çöpten uzak tutulmuş olacak.Bu tarz uygulamaların artması en büyük temennimiz ve tahminimiz durumunda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz