Gelişmiş Ndivia GeForce GTX 980

 

Nvidia’nın en yeni grafik kartı GeForce GTX 980 test ediliyor. Maxwell Kod adlı işlemci çekirdeğini kullanan GTX 980’in özellikleri nelermiş bakalım.

Bilim insanlarının adlarıyla giden Nvidia, grafik çekirdeklerinde Kepler ve Fermi’den başka Maxwell’i kullandı. GeForce’un onuncu mimarisini temsil eden Maxwell yongalı grafik işlemci ile birlikte karşımıza iki tane farklı model çıktı.

GTX 980 ve GTX 970 Maxwell çekirdeğini kullanıyor ve oyuncularına aradıkları performansı verebilecek mi diye merak ediliyor? Yenilenmiş mimari sayesinde daha önceden yazılımsal olarak yapılması olanak dışı olan işlemler mümkün hale geliyor.

Bu konumda iki farklı teknoloji ortaya çıkıyor. Kısaca DSR dediğimiz asıl adının Dynamic Super Resolution olduğu oyun motorunun görüntü kalitesini iyileştirmekte eksik kaldığı noktalar olursa 4K ultra HD görüntü hesaplamasını yaparak bu görüntüyü daha düşük çözünürlüklü Full HD monitörününe indirgeyebilecek. Özellikle şeffaf arka planlı kaplamaların daha düzgün görünmesini sağlayacak.

DSR’ı GeForce Experience üzerinden her oyun için açılıp kapatabileceksiniz. Oyunun niteliğine göre bunu çalıştırıp çalıştırmamaya karar verebileceksiniz. Eski oyunlar zamanında 4K çözünürlük olmadığı için oyun arayüzünü çok fazla küçültebilir.

Gerçek zamanlı gerçek ışık hesaplamaları için sürekli yeni teknolojiler geliştirilmeye çalışılıyor. Apollo 11’in aya inişinin demosu bu yenilik için hazırlandı. VXGI ile hacimsel ışıklandırma sistemi yansımaları da hesaplayarak geçici bir ışıklandırma hedefliyor. Bu yeni yöntemi kullanarak daha da ileriye gidileceği kesin görünüyor.

Kaynak: www.anandtech.com

Gelişmiş Ndivia GeForce GTX 980
Gelişmiş Ndivia GeForce GTX 980

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz