Kurumsal firmalar, hedef kitlelerinin sosyal medyada toplanması üzerine sosyal medyada büyük bir atılım gerçekleştirme çabasına girdi ve sosyal medyada kendi takipçi kitlesini yaratabilmek adına ajanslarla, uzmanlarla çalışmaya başladı.

Profesyonel kişi ve kuruluşlarla çalışan büyük şirketler, sosyal medya hesaplarında istediğini yakalarken, sosyal medyayı nasıl yöneteceğini kavrayamayan ve bunu uzman bir takıma bırakmayı da tercih etmeyen firmalar, bu konuda istediğini elde edemedi.

Bu firmaların özellikle sosyal medyadaki “güncellik” kıstasına uymaması ve düzenli bir şekilde takipçilerini gözleyip, içerik girişi yapmaması, sosyal medyada güvenilir bir intiba bırakamamasına yol açmış gibi görünüyor.

Bunun için kurumsal firmaların sosyal medya hesaplarını çok ihtiyatlı bir şekilde yönetmesi gerektiği, profesyoneller tarafından sıkça dile getiriliyor. Sosyal medyada firmaların daha itibarlı bir hale gelerek, takipçilerinin gözünde iyi bir imaj yaratması için genel olarak şu maddeler sıralanıyor:

  • – Profil fotoğrafını sıkça değiştirmek ve yenilemek.
  • – Sosyal medya hesaplarına mutlaka iletişim bilgisi eklemek.
  • – Şirketi/firmayı eleştiren iddialara kanıtlarla yanıt vermek.
  • – Kullanıcıların ve müşterilerin destek taleplerine yanıt vermek.
  • – Sosyal medya hesaplarındaki takipçi kitlesini uygun bir şekilde belirlemek.
  • – Güncel paylaşım yaparak, süreklilik intibası vermek.
  • – Sosyal medya hesaplarını, güncel uygulamaları kullanarak tek bir çatı altında toplamak.
  • – Önden paylaşım hazırlayarak, günün en çok ilgi toplayan saatlerinde yayınlamak, zamanlamak.
  • – Birden fazla sosyal medya sitesinde yer almak ve hepsine ayrı ayrı gereken ilgiyi göstermek.
  • – Sosyal medyada hangi platformlarda bulunulacağına doğru şekilde karar vermek.

Yukarıdaki maddelere göre, firmaların sosyal medya konusunda profesyonel bir çalışmaya ve bakış açısına ihtiyacı olduğu söylenebilir. Bütün bunları bir arada gerçekleştiren uzman sosyal medya profesyonelleri ve şirketleri günümüzde artık iyice popüler hale gelmiş durumda.

Sosyal medya uzmanları yukarıdaki maddeler arasından özellikle güncel şekilde paylaşım yapmanın ve kullanıcıların destek/eleştiri taleplerine ivedilikle yanıt vermenin önemli ve belirleyici olduğunu vurguluyor. Uzmanlar aynı zamanda birden fazla sosyal medya hesabı açıp hakkıyla ilgilenememek yerine, birkaç sosyal medya hesabıyla hakkıyla ilgilenmenin kullanıcı gözünde daha sağlam bir imaj bırakacağının altını çiziyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz