Son dönemde izlediği politikalar ile çevreden büyük tepki toplayan ve kullanıcıların eleştirilerine maruz kalan Facebook’a bir rakip çıktı! Yaklaşık 1.3 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook her ne kadar hala sektörün lider sitesi olsa da, Facebook’a rakip olarak gelen Ello adlı yeni sosyal paylaşım ağı, şimdiden kullanıcıların ilgisini cezbetmiş gibi görünüyor.

Yeni kurulan sosyal ağ Ello, politikasını tamamen “anti-Facebook” felsefesi üzerine yerleştirerek, Facebook’u eleştiren bir tutum içerisinde yayın politikası izliyor. Ello, açıkladığı manifestoda önemli noktalara vurgu yapıyor ve Facebook’un kullanıcıların üzerinde sosyal deneyler yaptığını ve paylaşımlarını kaydedip onları reklama dönüştürüp milyonlarca dolar kazandığını belirtiyor.

Ello, Facebook’a açtığı bu savaşta kullanıcılarına bazı sözler de veriyor. Bu sözlerden birisi de şu an sitede hiç reklam almayan Ello’nun, bundan sonra da reklam almayacağına dair verdiği söz. Facebook’u kullanıcıları sağıp paraya çevirmekle itham eden Ello, asla böyle bir sosyal paylaşım sitesi olmayacağına üstüne basa basa vurgu yapıyor.

Ello’nun sloganı ise bir kelime oyununu barındırıyor. “Say Ello” adıyla yola çıkan Ello, Facebook’a antitez olarak iyi bir alternatif olmanın peşinde koşuyor.

Ello, her ne kadar belirttiği gibi reklam almasa da, siteye üye olmak belli bir ücrete tabii oluyor. Bu ücret 2 dolar. Ello’ya üye olmak isteyen herkes 2 dolar vermek zorunda ancak son zamanlarda 2 dolar vererek dahi üye olmak mümkün değil. Zira reklam gelirleri olmayan Ello, yoğun talep üzerine server’ları doldurdu ve daha fazla kullanıcıyı alamıyor. Bu yüzden de şu an Ello’ya üye alımı kapalı.

Bunu fırsata dönüştürmek isteyen bazı kişiler ise 2 dolar ödeyip aldıkları Ello hesaplarını eBay gibi e-ticaret siteleri üzerinden 100 dolara açık arttırmaya çıkartıyor.

Ello’nun Facebook’a ne ölçüde rakip olabileceği tartışılsa da, aldığı tavır ile Facebook’un son zamanlardaki politikasını sağlam bir şekilde eleştirildiği uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

Bu gelişmeler sırasında ise hedef olan Facebook, herhangi bir açıklama yapmadı. Facebook’un yakın zamanda Ello’ya dair herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merakla bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz