Bilindiği gibi gün geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe yeryüzünde şirketler ve ülkeler enerji üretimi ve tüketimi konusunda bazı önlemler almaya başladı.

Hatta bizim ülkemiz de daha fazla enerji üretebilme amacı ile nükleer santraller kurmaya başladı, Almanya gibi bazı ülkelerdeyse nükleer enerjinin yerini yenilenebilir rüzgar ve güneş enerjisi almaya başladı.

Dünyanın en popüler sosyal medya sitesi Facebook da bu konudaki tavrını ortaya koydu.

Site yönetimi internet sayfasında yaptığı yazılı açıklama ile yenilenebilir enerji kullanımı ile ilgili bilgilendirmeleri basın ile paylaştı.

Açıklamaya göre Facebook, 2018 yılına kadar şirketleri için tüketilen enerjinin yüzde 50’sini yenilenebilir enerjiden karşılamayı amaçlıyor.

Mark Zuckerberg, şirketin beşinci veri merkezi olarak görev yapacak olan Teksas’ta kurulacak olan binaların enerjisinin rüzgar türbinlerinden karşılanacağını ve ihtiyaç fazlası elektriğin de eyalet şebekesine aktarılacağını açıkladı.

Çevreciler ve elektrikçiler arasında da takdirle karşılanan bu hamlenin diğer şirketlere yayılıp yayılmayacağı ise en büyük merak konusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz