Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) yönetiminden yapılan açıklamada, 17-19 Temmuz tarihlerinde Almanya’da düzenlenmesi planlanan "grand-prix"nin, ticari hak sahibi firma ile anlaşma sağlanamaması nedeniyle yapılmayacağı duyuruldu.

BBC Türkçe‘de yer alan habere göre, California eyaletinin San Mateo kentinde elektrikçilik yapan Tusch, Facebook hesabında kendisini Golden Gate Köprüsü’nde asmak istediğini yazdı.

Bunun üzerine Facebook kullanıcılarından biri polisi uyardı ve Tusch gözaltına alındı.
Sitenin intiharı önleme programını test etmek istediğini söyleyen Tusch, üç gün boyunca bir klinikte psikolojik tedavi görecek.

“TEHLİKELERİ GÖSTERİYOR”

İki çocuk babası ve evli olan Tusch, deneyiminin sosyal paylaşım sitesinin yaklaşımının tehlikelerini gözler önüne serdiğini söyledi.
Tusch, kendisinin “intiharı” konusunda sistemi harekete geçiren kişinin “tamamen yabancı biri” olduğunu kaydetti.
Amerikalı elektrikçi sahte intihar tehdidinden önce iki yıl boyunca Facebook’u kullanmamış.

ÖNCE ÖNERİ SUNUYOR

Facebook’un intihar önleme programı, bir kişinin intihar mesajları yayımlaması halinde, ilgili okuyucuların eğitimli profesyonelleri harekete geçirmesine olanak sağlıyor.
Uyarının ardından, intiharı düşünen kişiler Facebook hesaplarına girdiklerinde, site bu kişiyle irtibata geçip yardım alması için öneriler sunuyor. Facebook “yakın bir tehdit” olduğunu düşünürse polise başvurabiliyor.

Kaynak: haber7

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz