Facebook, arama motoruyla kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanırken Twitter, kullanıcılarının popüleritelerini görmelerini sağlayan internet sitesini devreye soktu.

Sosyal Medya’da en fazla kullanıcıya sahip Facebook ve Twitter kendisini geliştirmeye ve kullanıcılarını kaybetmemek için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Facebook kullanıcı sayısı ile sınırları zorlasa da üyeliğini iptal edenler de giderek çoğalıyor. Özellikle istek dışı çıkan reklamlar ve sosyal medyanın getirdiği zaman kaybı ile sürekli aynı paylaşımların yapılması kullanıcıları sıkıyor. Twitter ise ünlülerin kullanımıyla popülerleşti ve son zamanlarda günlük paylaşım sayısıyla milyonları görüyor. Dünyada yaşanan önemli bir gelişmenin milyonlarca twitter kullanıcısı tarafından bir anda konuşulması olayı TT listesine sokuyor ve global bir şekilde yaşananlardan haberdar olunabiliyor.

Facebook üzerinde Google’a benzer bir arama motoru bulundurarak Google’a rakip olmaya hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Facebook kullanıcıları arkadaşlarının ve kendilerinin eski paylaşımlarına erişebilecekler. Anahtar kelimenin yazılması ile kişi listesinde bulunan kullanıcıların o kelime ile yaptıkları paylaşımlara erişilebilecek. Uygulamanın test aşamasında olduğunu belirten yöneticiler yeni özelliğin ne zaman kullanılacağına ilişkin ise kesin bir tarih vermedi.

Twitter ise kullanıcılarının ne kadar popüler olduğunu test edebilmelerini sağlayan bir uygulamayı devreye sokuyor. “analytics.twitter.com” isimli site üzerinden kullanıcıların attıkları tweetlerin takipçileri tarafından ne derece görüntülendiğini ve etkileşim aldıklarını görebilecekler. Şuanlık İngilizce, Fransızca, Japonca, İspanyolca olan analiz sitesi zamanla dil seçeneğini geliştirecek. Aslında geçtiğimiz ay kullanıma giren bu uygulama belirli kişilere hizmet vermişti, şimdi ise tüm üyelerin kullanımına açık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz