Bildiğiniz gibi çoğu facebook kullanıcısı bu sahte hesaplardan oldukça şikayetçi görünüyor. Bu sahte hesaplar gerçek kişinin ağzından başkalarını dolandırma da üst sıralarda yer alıyor ve bu yüzden Facebook yönetimi bu konuda acil bir önlem alma kararı almış durumda. Baktığımız zaman sahte taklitçilere karşı yıllardır sağlam bir koruma mekanizma sağlanamaması, engelleyici bir yazılım geliştirilmemesi sosyal medya olumsuzlukları konusunda tartışma konularından biri olmuştur her zaman.

Yurt dışı kaynaklı elde edilen haberlere göre,  Facebook, başka bir kullanıcının adınızı ve fotoğrafınızı kullanarak, sizi taklit ettiğini tespit etmesi durumda, bu konuda size hemen uyarılar gönderecek. Adınızın ve resimleriniz başka kişiler tarafından kullanılmaması için, kimlik bilgileriniz sorgulanacak. Kimlik bilgilerinizin sorgulanmasının ardından ise, sizin yerinize fake bir hesap açıldığı belirlendiği zaman, size bu hemen bildirilecek ve siz de bu konuda harekete geçebileceksiniz.

Kasım ayından beridir test aşamasında olan bu yeni yazılım son gelen haberler ile şu anda dünya genelinde yüzde 75 bölümünde aktif olarak faaliyet gösterdiği söyleniyor. Bu vesile ile Facebook sahte kullanıcıların önüne geçip, sosyal medya platformu olan Facebook’da gerçek kullanıcıların yer almasını sağlamanın peşinde. Umut ediyoruz ki bu sayede artık Facebook’da sahte hesaplar kapanır ve gerçek kişiler ve bu kişilerin sahte hesaplarla uğraşması da son bulur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz