Yani fare imlecimizin videonun üzerinde kısa bir süre durması bile videonun oynatılması için yeterli oluyor. İlk bakışta pratik bir olay gibi gözüken bu uygulama bir süre sonra rahatsız edici bir hal oluyor. Biz de yazımızda bu işlevin nasıl kapatılacağını detaylı bir şekilde resimlerle destekleyerek anlatacağız. Öncelikle yapmanız gereken oldukça basit bir işlem var.

Her Facebook kullanıcısının daha önce yapmış olduğunu bildiğimiz gibi ayarlar paneline erişmeniz gerek. Bunun için de yapmanız gereken sağ üst köşede yer alan aşağı yönlü ok işaretine tıklamanız. Bunun ardından karşınıza aşağıdaki gibi ayarlar paneli gelecek.

Facebook-otomakit-video-kapama

Ayarlar panelinize girmenizin ardından sol tarafta daha detaylı ayarlara erişebileceğiniz bir menü bulunuyor. Bu listenin en altında resimde gördüğünüz gibi videolar seçeneği bulunuyor. Oraya tıkladıktan sonra ise tam olarak resimde yer alan ekranın karşınıza gelmesi gerek.

Facebook-otomatik-video-özelliğini-kapama

Bu işlemlerin ardından karşınıza çıkan ekranın sağ üst köşesinde yer alan açık butonuna tıklayarak kapalı hale getirmeniz gerekiyor. Tüm bunların ardından Facebook web sürümünde artık videolar otomatik oynatılmayacaktır. Ancak bu durum sadece web sürüm için geçerli. iOs cihazlarda ayrı bir işlem yapmanız gerek.

Bu cihazlarda ayar Facebook uygulaması üzerinden değil direk ayarlar menüsünden yapılıyor. Takip etmeniz gereken yol ise şu şekilde; Ayarlar> Facebook> Auto- Play. Buradan otomatik video özelliğini kapatabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz