Bilindiği üzere bu sıralar arkadaşlık sitelerine üyelik yapan kişilerin başı dertten kurtulmuyor. Bazı sitelere üyelik yapan şahıslar, maalesef ödemeyi yaptıktan sonra o sitelerin para tuzağı olduğunu fark ediyor. Ücret iadesi için ulaşabilecek kimseyi bulamayan aboneler üyeliklerini silseler dahi her ay kredi kartlarından düzenli olarak para aktarımı devam ediyor. Aman dikkat!

Şikayetvar sitesinin belirttiğine göre: Arkadaşlık sitelerinin cemiyetine günden güne bir yenisi ekleniyor ve üyelik yapan binlerce kişi dolandırılıyor. Dolandırıcı sitelerde şahıslar adına sahte profiller oluşturularak abonelerin üyeliklerini yükseltme amacıyla ödeme yapması sağlanıyor. Dolandırıcılar genel olarak sahte hesapları kişilerin Facebook profillerini kullanarak oluşturuyor. Facebook bilgilerinin kopyalanması ve sahte profil açılması bir suç, ancak buna bir çözüm bulunamıyor. Arkadaşlık sitelerini bu nedenlerle gerçek olduğunu sanan kişiler kredi kartlarından ödemeyi yapıyorlar fakat daha sonra profillerin gerçek olmadığını anladıklarında iş işten biraz geçmiş oluyor. Her ne kadar üyeliklerini sonlandırarak siteden olabildiğince uzaklaşsalar da kredi kartlarından her ay düzenli bir şekilde ücret alınmaya devam ediliyor. İletişim adresi bulundurmayan veya sahte iletişim adresi bulunduran bu siteler kişileri mağdur hale getiriyor.

Facebook hesabına sahip insanların kişisel bilgileri aynen kopyalanarak sahte profil oluşturan bu dolandırıcılar aynı zamanda sitenin adını dahi duymamış siteye hiç giriş yapmamış kişileri de mağdur hale getiriyor. Arama motorları sayesinde adına oluşturulmuş profillerle karşılaşan kişiler siteye ulaşıp bunu engellemeye çalışsalar bile uğraşları maalesef boşa çıkıyor.

Bu dolandırıcı sitelerin ağına yakalanmış bazı kullanıcılar etrafındaki kişileri olabildiğince uyarmaya çalışıyorlar.

Bu sitelerin ağına düşmemek için dikkat etmelisiniz. Eğer Facebook hesap bilgileriniz, fotoğraflarınız herkese açıksa eğer kapatmanızı öneririz. Bir ücretli arkadaşlık sitesine üye olacaksanız da bu siteyi kuran ve kullanan kişilerle iletişime geçip site kullanıcısı olmanızda fayda vardır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz