Telefonlarda da artık sağlıkla ilgili uygulamaların son dönemde sıklaşarak arttığını görüyoruz. Samsung’un son model telefonu Samsung Galaxy S5 bu açıdan büyük bir yenilik getirerek nabız ölçme özelliğini telefonun kendi içerisine yerleştirdi. Galaxy S5 telefonunu kullanan kullanıcılar, hiçbir uygulama kullanmaksızın kalp ritimlerini ölçme fırsatı buluyorlar.

Ancak eğer Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız, Galaxy S5 olmadan da nabzınızı ölçme imkanınız var. Bu haberde sizler için Android işletim sistemine sahip telefonlarda kullanılabilecek en iyi nabız ölçme uygulamalarını sıraladık. (sıralama en iyiden kötüye doğru gitmektedir)

Kargiyograf

Android’deki Kargiyograf özelliği ile, nabzınızı ölçmeniz mümkün olabilmekte. Bu uygulamayı telefonunuza kurduktan sonra ya kamera sistemiyle ya da telefonun sensörünü kullanarak nabzınızı ölçebilir, buna ilişkin programın özelliklerinden faydalanarak detaylı bir rapor da çıkartabilirsiniz.

Bu uygulama aynı zamanda Android Wear uygulaması ile uyumlu bir şekilde de kullanılabilmektedir.

Runtastic Heart Rate

Aslında bir koşu uygulaması olarak çıkan ve önce adı Runtastic olan uygulama daha sonra geliştirilerek bu hale getirildi. Yeni adı Runtastic Heart Rate olan uygulama, nabzı ölçme imkanını sizlere veriyor.

Runtastic Heart Rate ile nabzınızı ölçmeniz de son derece kolay bir şekilde gerçekleşmekte. Telefonun kamerasına parmağınızı biraz bastırmanız o anki kalp ritminizin ne durumda seyrettiğini öğrenmenize yetiyor.

Bu uygulamada aynı zamanda detaylı analizler çıkarabilmekte ve çıkardığınız sonuçları da sosyal medyada çevrenizle ve arkadaşlarınızla paylaşabilmektesiniz.

Instant Heart Rate

Android’deki kalp ritmini ölçen bir başka uygulama da Instant Heart Rate uygulaması. Bu uygulama sayesinde nabzınızı ölçebilir ve detaylı analiz sonuçlarınızı çıkarabilirsiniz. Uygulamanın ise genel olarak Kargiyograf ve Runtastic Heart Rate uygulamalarından büyük bir farkı bulunmamakta.

Artık günümüzde normal cihazlarla nabız ölçmenin giderek zorlaştığı ve her an nabız ölçme ihtiyacına karşılık bir uygulamanın gerekliliği gözlerimizin önüne serilmiş durumda. Bu yüzden, teknolojinin sunduğu bu tür fırsatlar da bizim işimize gelmektedir.

Android’deki bu kalp ritmi ölçme programları ile sizin de artık evinizdeki eski püskü nabız ölçer aletlerine ihtiyacınız kalmayabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz