Geçtiğimiz hafta Los Angeles’ta gerçekleşen E3 etkinliği, oyun severleri kendinden geçirdi diyebiliriz. Etkinliğe damgasını vuran esas olay ise sanal gerçeklik platformları için geliştirilen oyunlar oldu.

Geçtiğimiz hafta Los Angeles’ta gerçekleşen E3 etkinliği, oyun severleri kendinden geçirdi diyebiliriz. Etkinliğe damgasını vuran esas olay ise sanal gerçeklik platformları için geliştirilen oyunlar oldu.

Bu sene içerisinde çıkması beklenen HTC Vive, 2016’nın ilk yarısında piyasaya sürülecek olan Oculus Rift ve Sony Morpheus ile E3 2015 etkinliği tam bir sanal gerçeklik şöleniydi. Etkinlikte Samsung Gear VR, Google Cardboard ve Merge VR gibi mobil sanal gerçeklik cihazları ile sanal gerçeklik sektörüne yeni giriş yapan Vuzix, Fove ve StarVR firmaları da boy gösterdi. Anlayacağınız endüstriden beklenti büyük ve seçenekler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Oyun firmaları da genişlemekte olan bu endüstriyi, önümüzdeki senelerde piyasaya sürecekleri oyunlarla taçlandırmaya hazırlanıyor. Aşağıda E3 etkinliğinde ilgi odağı haline gelmiş sanal gerçeklik oyunlarından bir kaçına değindik;

1- ADR1FT

Geliştirici: 505 Games ve Three One Zero

Platform: HTC Vive, Oculus Rift, Sony Morpheus

Çıkış Tarihi: 2016

Gravity filmini izleyip, filmde yaratılan yalnızlık atmosferini sevenler, yüksek olasılıkla bu oyunu da beğenecektir. Oyunda da aynı filmdeki gibi; etrafı enkaz ile çevrili bir şekilde uzayda mahsur kalmış kadın bir başkarakteri canlandırıyorsunuz.

Yer çekimsiz ortamda tamamen yalnızlık hissi… Oyunun tam olarak bu hissiyatın yaratacağı korkudan beslendiğini söyleyebiliriz. Oyun ilerledikçe, geriye dönüşlerle uzay istasyonun diğer üyeleri (kazazedeleri) ile tanışıyorsunuz ve ilginçtir ki; oyunda öldürmeniz gereken tek bir düşman dahi yok. Oyun, oksijen tükenmesi ya da boşlukta sürüklenme gibi tamamen ölüm-kalım meseleleri üzerine kurulmuş. Amacı ise tahmin edebileceğiniz üzere; “Evim, Güzel Evim!”

2- Battlezone

Geliştirici: Rebellion

Platform: Sony Morpheus

Çıkış Tarihi: 2016

Kapalı bir kabin içerisinde periskop yardımıyla tank avladığınız günleri hatırlıyor musunuz? Atari firmasının 1980’li yıllarda çıkardığı sanal gerçeklik oyunu şimdi Sony’nin Morpheus projesi ile tekrar hayata geçiyor.

Tankların ölümüne savaştığı bu oyun, sanal gerçeklik oyunları içerisinde kolay oynanışı ile bağımlılık yaratabilir. Tek yapmanız gereken kendinizi, bir Cobra tankının pilotu olarak hayal etmek!

3- Edge of Nowhere

Geliştirici: Insomniac Games

Platform: Oculus Rift

Çıkış Tarihi: 2016

Edge of Nowhere sizi, kutup keşfinin kayıp üyelerini bulmak için buzulların ortasına gönderen aksiyon-macera tarzında geliştirilmiş bir oyun. Tabii sizin bildiğiniz kutuplarda sadece kutup ayıları ve denizaslanları var oysa oyunda karanlık mağaralardan yükselen, tüyler ürpertici ve “gerçekten” büyük yaratıklar var. Bunlar yetmezmiş gibi Vertigo etkisi yaratan sekanslar ve yüksek tempo da cabası…

Not: Edge of Nowhere, sanal gerçeklik tecrübesini teşvik etmek amacıyla Oculus tarafından 10 milyon dolarlık yatırım almış bağımsız bir oyun.

4- Narcosis

Geliştirici: Honor Code

Platform: Oculus Rift

Çıkış Tarihi: 2016

Narcosis oyunculara, herhangi bir desteği olmadan karaya dönüş yolunu arayan bir deniz altı madencisini oynama olanağı sağlıyor. Oyun boyunca yanınızda birkaç işaret fişeği, –haliyle- yetersiz çalışan bir el feneri ve tabii ki yetersiz oksijen tüpünden başka bir şey kullanmıyorsunuz. Malzeme yetersizliği ile sinirleri zıplatan bir ortamda sükunetinizi koruyarak karaya ulaşmaya çalışıyorsunuz.

Oyunun klostrofobik bir yapıya sahip olması yetmiyormuş gibi; deniz altında sizi yemek isteyen türlü türlü canlılarda etrafınızda cirit atıyor. Kalp rahatsızlığı olanların uzak durması ama sanal gerçeklik ortamında kesinlikle denenmesi gereken oyunlardan biri…

5- Trackmania Turbo

Geliştirici: Ubisoft

Platform: Sony Morpheus

Çıkış Tarihi: 2016

Trackmania Turbo, sanal gerçeklik platformu için geliştirilen ender yarış oyunlarından biri. Videodan da gördüğünüz gibi öyle alışageldiğiniz yarış oyunlarının aksine bunda yer çekimine meydan okuyup, hava da taklalar atabileceksiniz. Ubisoft’un PC için geliştirdiği Trackmania Turbo, ilk kez konsollara geliyor ve farklı bir ekip de oyunu Morpheus’a hazırlıyor. Oyuncuları ise oturdukları yerden Rollercoaster heyecanı yaşatan adrenalin dolu bir yarış tecrübesi bekliyor.

E3 etkinliğinde ilginizi çeken başka sanal gerçeklik oyunu varsa yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

Kaynak: teknolo.com/e3-sanal-gerceklik-oyunlari/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz