Türkiye büyük millet meclisinde 2014 kasım ayında onaylanan yasa ile artık Spam E-posta ve SMS çöplüğünden kurtulacaksınız. Bu yasa 1 mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girdikten sonra Spam E-posta ve SMS gönderene cezai müedeler uygulanacak

Türkiye büyük millet meclisinde 2014 kasım ayında onaylanan yasa ile artık Spam  E-posta ve SMS çöplüğünden kurtulacaksınız. Bu yasa 1 mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girdikten sonra Spam  E-posta ve SMS gönderene cezai müedeler uygulanacak.

Yürürlüğe 1 ay sonra girmesi muhtemel olan yasaya göre Elektronik Ticaret Düzenlenmesi Hakkında Kanun, artık şirketlerin üreticilere neredeyse her gün göndermiş olduğunuz kısa mesaj ve E-postalara ilişkin önemli düzenlemeler getiriyor.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan e-posta pazarlama şirketi optivo’nun Uluslararası Direktörü Jens Fischer kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte reklam içerikli izinsiz elektronik gönderilerin cezaya tabi olacağını ve bu nedenle şirketin tüketicilerden onay alması için yoğun bir çabaya girdiklerini dile getirdi.

Çöp olarak adlandırılan ancak çöpten daha tehlikeli olan Spam mesajların tüketicilerin isteği dışında iletilerin önemli derecede azalacağını kaydetti. Artık kullanıcılar mesajları ve mailleri silmekle uğraşmak yerine çay demlesinler, kahvelerini içsinler. İyi yerinde bir yasa olmuş bakalım hayatımızı da bu iyi ölçüde etki edebilecek mi? Bu konudaki şikayetlerinizi yorum yaparak bizim ile paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz