Dünyanın En İyi CEO’su Tim Cook

Büyük firmalar ömürlerinin uzaması için yüksek kabiliyete sahip yöneticilik kavramını tamamen profesyonel olarak yapabilen kişilerden yardım alır. Şirketin en üstüne konumlandırdıkları bu kişilere şirketin CEO su unvanı verilir. Bu unvanı edinebilmek oldukça zor olduğu gibi şirketin bütün yükünü de üzerinde taşıyan kişilerin işleri de hiç kolay değildir. Apple firmasının beyni diye tabir edilen ve kurucularından olan Steve Jobs’ un ölümünden sonra şirket büyük bir boşluğa düşmüştü. Hemen yeni bir CEO arayışına giren şirket bu durumu tersine çevirebilmek için çalışmalara başladı. Arayış ve büyük tartışmalar üzerine şirketin başına Tim Cook adındaki yenilikçiliği seven bir isim getirildi.

Büyük ve riskler içindeki görevine alındıktan sonra şirketin geleceğinin elinde olduğu bu adam tamamen farklı bir yönde ilerleyebilmek için şirket içinde bazı köklü değişiklikler yaptı. Şirkete yaptığı en yararlı iş olarak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus verilebilir. Ayrıca Apple Watch cihazı ile de piyasaya giren şirket Steve Jobs sonrası çöküşe gireceği korkusu yaşayan şirkete bu ürünler ile yeni bir kan geldiğinin kanıtı oldu.

CNN nin yaptığı araştırmaya göre 2014 yılının en iyi CEO su seçilen Tim Cook bu unvanı almayı yaptığı işlerle gerçekten hak etmiş gibi görünüyor.

Dünyanın En İyi CEO’su Tim Cook
Dünyanın En İyi CEO’su Tim Cook

Kaynak: CNN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz