Dünya Devleri Gizlilik Yasalarından Aklandı

Salı günü Tayvan’ın iletişim regülatörü dünyanın en büyük 12 akıllı telefon üreticileri Apple, Samsung ve Xiaomi dahil yerel veri koruma yasaları ihlalinde son durum açıklandı.

Ulusal İletişim Komisyonu 12 marka Apple, Sony Samsung, LG, ve kişisel veri koruma yasaları ihlal etmediğini yerel satılan Çin’in Huawei Technologies ve ZTE Corp tarafından yapılan telefonlar da dahil olmak üzere test ettiğini söyledi.

Tayvanlı cep telefonu üreticileri olan Tayvan’ın Hon Hai Precision Industry Co tarafından yapılan HTC Corp, FarEasTone Asustek Computer Inc, Tayvan Mobil Co Ltd, Telekomünikasyon Co Ltd ve ABD merkezli InFocus Corp’un a veri koruma yasaları ihlalleri temizlendi.

Gelecekte böyle gizlilik testini geçen yerel servis sağlayıcılar ile sözleşmeler ve satılan tüm akıllı telefonlar sorgulanacaktır diyen James Lou, Wall Street Journal ‘a açıklamada bulundu.

Kasım ayı başlarında başlamış ve iki laboratuvarlar tarafından yapılan testlerde bazı riskleri belirtildi ancak şirketlerin yasayı ihlal etmediğini Sayın Lou açıkladı.

 

Dünya Devleri Gizlilik Yasalarından Aklandı
Dünya Devleri Gizlilik Yasalarından Aklandı

Kaynak: Techienews

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz