Hepimiz hastanelere gittiğimizde yoğun doktor sıraları ile karşılaşırız ve günümüzün büyük bir bölümün orada sıra geçirerek beklemek zorunda kalırız.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde, sonunda çağımıza uygun bir çözüm geliştirilerek bu sorunun önüne kısmen de olsa geçilebildi.

Çorum dışında çevre illere de hizmet veren hastanede artık doktor kapısında öyle sıra beklemek tarih olacak gibi görünüyor.

Hastaları mutsuz ettiği kadar doktorların çalışma şevkini de verimini de azaltan bu durum akıllı telefonlar sayesinde çözülecek.

Zira doktorlardan randevu alan bir hasta akıllı telefon veya internet üzerinden muayene sırasını pratik ve çabuk bir şekilde takip edip vaktini ona göre kullanabilecek.

Bu sayede doktor kapısında sıra beklemek yerine sırası gelene kadar yakınsa evinde değilse kantin ve kafeterya gibi alanlarda bekleyebilecek.

Akıllı telefonlara yüklenen barkod sistem sayesinde TC kimlik numarasını giren hastalar her 10 saniyede bir güncellenen bilgilere erişebilecek.

Hem halkımız hem de doktorlarımız açısından bir hayli yararlı ve olumlu gördüğümüz bu uygulamanın Sağlık Bakanlığı tarafından teşvik edilip bütün hastanelerimize yayılması en büyük temennimiz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz