Windows Windows 8 ve Windows 8.1 ile kullanıcılarından biraz tepki toplamıştı. Bu tepkilerin büyük bir kısmı Windows 7 ve daha eski sürümlerde olan ama Windows 8 ve Windows 8.1’de olmayan başlat menüsünün yokluğu idi. Bu ve buna benzer tüm tepkileri önemsememiş gibi görünen Windows ekibi Windows 9’un piyasaya çıkan teknik ön izleme sayfası ile kullanıcılarını şaşırttı. Çünkü Windows 9’da kullanıcıların özlediği ve alışageldiği başlat menüsü mevcut.

“İlk önce Windows 9’un teknik ön izleme sayfası piyasaya neden erken sunuldu?” sorusunu cevaplayalım. Tahminlerimize göre bu sayfanın internette kullanıcılara sunulmuş olması Windows’un planı değil. Çünkü firma yetkilileri 30 Eylül’e kadar kimsenin bu konuda konuşmayacağını ve hepimizin bu tarihi beklemek zorunda olduğunu söylemiş idi. Ama Windows 9 Teknik Ön İzleme sürümünün tanıtımı için açılmış olan site Windows firmasının hatası sebebi ile yanlışlıkla açıldı Site açılınca da hem ekran görüntüsü hem de Windows 9 ile ilgili merak ettiğimiz birçok bilgi piyasaya sızmış oldu.

Alınan bilgilere ve tahminlere göre Windows firması Windows 9 ile bizlere büyük farklılıklar sunmayacak. Fakat Windows 8 ve Windows 8.1’de şikayet ettiğimiz tüm eksik ve hataları düzeltmekle yetinmeyip eleştirip durduğumuz tüm gereksiz ve eskiden olup da şuan olmayan uygulamaları düzeltecek.

Peki, bu Windows 9’da hangi şikayetlerimiz, hangi eleştirilerimiz düzelecek;

  • İlk olarak yazımızın başında da söylediğimiz gibi başlat menüsü yeniden yerini alacak.
  • Windows’un tablet ve akıllı telefonlar için geliştirdiği metro ara yüzünü bizler bugüne kadar Windows 8 ve Windows 8.1’de zorunlu olarak kullanıyor iken Windows 9’da istediğimiz zaman kullanıp istemediğimiz zamanda kullanmayabileceğiz.
  • Windows 9 biraz çakma görünmekle birlikte Apple’ın Mac OS X Yosemite sürümünde kullandığı ve kullanıcının da memnun kaldığı ekosistem mantığını getirecek.
  • Yine Windows 9 bizi şaşırtmayarak beklediğimiz 32 bit ve 64 bit sürümü olarak 2 şekilde piyasaya çıkacak.

30 Eylül akşamı piyasaya sunulacak Windows 9 ile ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler sitemizi takip etmeye devam etsinler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz