Tıp dünyası, ilaç tedavisinin olabildiğince azaltılmasından ve bu sayede hastalık yapan mikroorganizmaların daha az direnç geliştirebilmesinden yana. Bu bağlamda önümüze en iyi seçeneklerden birisi olarak doğal olan ancak bu mikroorganizmaların yaşamını tehdit eden maddeleri bünyesinde taşıyan besinler çıkıyor. Bunlardan birisi de Türkiye’de birkaç arıcı tarafından üretilen ancak pek kıymeti bilinmeyen arı ekmeği

Yurt dışında da “perga” adı ile bilinen bu besin kaynağı, pek çok hastalık için şifa olabilecek niteliklere sahip. Uludağ Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Ercan Dülgeroğlu da bu konu ile ilgili oldukça önemli ve aydınlatıcı açıklamalarda bulundu. Anemi, Pnömoni ve bakteriyel enfeksiyonların iyileşmesi için arı ekmeğinin kullanılabileceğini belirten Dülgeroğlu, ayrıca prematüre çocuklar için pediatrik amaçlı olarak da kullanılabileceğini söyledi.

Üretimi oldukça meşakkatli olan bu besin deposunun üretimi bu nedenle henüz yeterince bol değil. Ancak halkın talebinin artması sonucu bu konuda yeni hamleler de yapılabilir elbette.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz