Window Phone 8.1 işletim sistemi ile beraber tanıtılan ve kullanıma sunulan Microsoft’un sesli asistanı Cortana uygulamasına yepyeni özellikler geliyor.

Window Phone 8.1 işletim sistemi ile beraber tanıtılan ve kullanıma sunulan Microsoft’un sesli asistanı Cortana uygulamasına yepyeni özellikler geliyor. Microsoft markasının sesli asistan uygulaması Cortana, kullanıcılara epey farklı konular hakkında yardım sunabiliyor; maç skorları konusunda dahi tahmin yürütebiliyordu. Cortana’nın bu özelliklerinin yanında, Microsoft, sesli asistanına başka özellikler de kazandırmaya devam ediyor. Tabi bu özellikle en çok Windows Phone kullananların işine yarıyor.

Microsoft’un sesli asistanı Cortana pek yakında yayınlanması beklenen güncelleme ile beraber Windows Phone 8.1 kullanıcılarına önemli değerler taşıyan arama sonuçları ile özel günleri hatırlatma özelliği de sunmuş olacak. Ayrıca sesli asistan Cortana, Windows Phone 8.1 kullanıcılarına gelecek güncelleme ile beraber yemek önerisinde de bulunarak, Windows Phone 8.1 kullanıcılarını yemek seçimindeki kararsızlık derdinden kurtarmış olacak.

Microsoft’un sesli asistanı Cortana için gelecek olan güncelleme ile beraber yer alacak önemli günleri hatırlatma özelliği ise, Windows Phone 8.1 kullanıcılarının kaydettiği özel günleri düzenli bir şekilde bildirecek. Bu sayede Windows Phone 8.1 kullanıcıları, hatırlatma için satılan diğer çöp uygulamalardan kurtulmuş olacaklar.

Cortana, Windows Phone 8.1 kullanıcılarının belirttiği yemek saatlerinde, onlara çeşitli kombinasyonlardan oluşan yemek önerilerinde bulunacak.  Bu yemek önerileri sayesinde Windows Phone 8.1 kullanıcıları her yemek saatinde yemek seçimi konusunda kararsız kalmak zorunda olmayacaklar.

Microsoft’un Windows Phone 8.1 kullanıcılarına sunduğu Cortana adlı sesli asistana güncellemenin ne zaman yayınlanacağı hakkında ise henüz bir açıklama yapılmamış gözüküyor. Fakat Microsoft tarafından gelen bilgilere göre, güncellemenin önümüzdeki haftalarda Windows Phone 8.1 kullanıcılarıyla buluşacağını işaret ediyor..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz