Gelişen teknolojiyle beraber biz ne hale geliyoruz, hiç düşündünüz mü? Belki de hiçbir şeyin farkında değilsiniz. Bir toplumdaki sosyal değişimi görmek istiyorsanız çocuklara bakın. Çünkü çocuklar, toplumun aynasıdır. Bizden neler gelmiş neler gitmiş hep çocuklarda göreceksiniz.

25 yaş üstü jenerasyonda yer alıyorsanız kendi çocukluk yıllarınızı bir düşünün? İp atlardık, saklambaçta en kıytı köşelere saklanırdık, patlak bir topun beşinden saatlerce koşardık, çelik-çomak oynar toprak eşelerdik… Nelerimiz vardı? Gazoz kapakları, bilyeler, plastik toplar, torpiller… Neyimiz yoktu ki!

Şimdiki çocukları bir düşünün? Ne yapıyorlar? Konsol oyunlar oynuyorlar, sosyal medyadan 1 dakika dahi uzaklaşamıyorlar, kendileri için değil de çevrelerine fotoğraflarını göstermek için yaşıyorlar, online oyunların başında uykusuz gecelerini geçiriyorlar… Neleri var? Bilgisayarları, oyun konsolları, cep telefonları, tabletleri… Neleri var ki!

Çocuklarımızı göz göre göre yalnızlığa itiyoruz, insanlardan uzaklaştırıyoruz, asosyalleştiriyoruz, kendisini ifade edemeyen mahlûklar haline getiriyoruz… Yaptığımız kötülükler denizde derya!

Baba bana şu model cep telefonu al! Anne bana tablet al! Dede bana bilgisayar oyunu al!

Ali ata bakmıyor! Işık ılık süt içmiyor! Emel top atmıyor! İpek ip atlamıyor!

Dönün bakın çocuklara! Teknoloji dediğimiz, aslında asalaklar yetiştirdiğimiz nesillere bir bakın derim. Sosyal medyada yüzlerce arkadaşı olabilir, paylaştıklarını onlarca kişi beğenebilir, müthiş yorumlar atabilir… Aslında çocuklarımız tek! Unutmayın, bu devirde çocuksan TEK’noloji kalırsın!

1 Yorum

  1. bence bu şekilde değil asıl onları bilgisayarı kısıtladıkça çocuklar bilgiden mahrum kalıyor youtube gibi yerlerde çocuk merak ediyor ve karşısına birşey çıkıyor giriyor bakıyor ve öğreniyor çocukları bu tarz şeylerden uzaklaştırıyoruz arkadaşları birşey söylüyor çocuk sadece bakıyor çünkü BİLMİYOR devir teknoloji devri devletler teknolojiye bağımlılığı arttırmaya çalışıyor neden sizce? tabiki gelişen teknoloji ile ülkesini iyileştirmek için bu mantığı bırakın artık etrafta artık yer kalmadı nerede saklambaç oynayacaksınız? caddelerdemi? nerde toprak eşeliyeceksiniz? betonumu delceksiniz söyleyin neresi ne yapalım yürüyecek yer bile yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz