Günümüzde teknoloji hızlı bir şekilde gelişimini sürdürmeye devam etmektedir. Bunun sonucunda bilgi depolamak için oluşturulan hafıza kartlarının boyutu giderek artmakta, yeni akıllı telefonlar bir bilgisayarın yapabileceği birçok özelliği yapabilmekte ve ekranları gittikçe büyüyen ve çözünürlüğü artan yeni cihazlar üretilmeye devam etmektedir. Bu araçlar için bazı ihtiyaçlar vardır. Akıllı telefonlar için ihtiyaçlar denildiğinde akla ilk olarak ekran jelatini, kılıf gibi birçok ürün gelir fakat bu seferki gerçekten çok farklıdır. Ekranları gittikçe büyüyen telefonları başparmağınızla kullanabilmeniz ve tek el ile kontrol edebilmeniz için üretilmiş bir üründür.

Genellikle bu tür değişik ama gerçekten çok yararlı ürünleri üreten bir millet olan Japonlar bu seferde dünya üzerinde keşfedilmesi oldukça zor olan yani gerçekten düşünmeniz gereken bir ürüne imzalarını attılar. Ekranlarının küçük boyutlu olmasıyla eleştirilen Apple bile artık 4.7 ve 5.5 inçlik telefonlar üretmeye başlamışken, Samsung amiral gemisi modeli olan Galaxy Note 4’ de oldukça büyük bir ekran kullanmanın hazırlıklarını sürdürürken bu tür bir icat bu telefonları tamamlayıcı bir nitelik taşıyor. Başparmak büyütücüsü adı verilen cihaz hiçbir şekilde ekrana temas ettiğinde çiziğe ve kayganlığın bozulması gibi kötü etkilere sebep olmamaktadır. İnsan derisine benzer bir kıvamda hazırlanmış yumuşak plastikten oluşan Başparmak büyütücüsü bütün akıllı telefonlarda rahatlıkla çalışabilmektedir. Artık bu buluş sayesinde dev ekranlı telefonları veya tabletleri bile tek elinizle tutarak kontrol edebilecek başparmağınızı daha uzun bir şekilde kullanarak ekranın en ucundaki metinlere ve ögelere bile kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Bir akıllı telefonda can sıkıcı özelliklerden en büyüğü olan çift elle kullanma gereksinimini artık ortadan kaldırabileceğiniz bu ilginç buluşu artık birçok yerde görebilirsiniz. Çünkü bu tarz gerekli hem de uygun fiyatlı buluşlar dünya üzerinde her noktada satılmayı hak etmektedir. Başparmağınızı plastiğin içerisine geçirdiğinizde tasarım olarak başparmağın aynısı olan Başparmak büyütücüsünü kullanabilmeniz mümkündür. Yazı yazarken biraz zorlanabilmeniz mümkündür fakat eğer sık sık kullanmayı düşünüyorsanız alışabileceğinizden emin olabilirsiniz. Bu tür bir buluşa imza attıkları için Japonları bir kez daha tebrik etmek gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz