Güney Kore’de öyle bir uygulama hayata geçirildi ki, üniversiteli tüm oyun severler bu üniversiteye gitmiyor olduklarına pişman olacaklar gibi görünüyor. Sony firması ile anlaşma yaparak, üniversite sıralarına PlayStation oyun konsolunu yerleştiren üniversite yetkilileri tüm dünyayı şaşkına çevirmiş oldular. Öğrenciler dersten sıkıldıklarında her halükarda bir şekilde konudan ve dersten kopuyor olduklarını dile getiren yetkililer, öğrencilere boş zamanlarında oyun oynayabilecekleri oyun konsollarını sağlayarak onları dersler konusunda daha istekli ve ders esnasında da daha verimli olmalarını planlamaktadırlar. Bu sayede arkadaşları ile turnuva yapmak için dersten kaçan birçok öğrenci okulda kalarak, derslere katılımlarını sürdürüyorlar.

Bu uygulamayı gerçekleştiren üniversite ise Güney Kore’nin en köklü okullarından biri olan Sangmyung Üniversitesidir. Öğrenciler sadece ders aralarında stres atmak için değil aynı zamanda öğrenimleri sırasında oyun dünyası tarihi, pazarlama ve online oyunculuk gibi derslerinde uygulamalı olarak çalışabilmek için kullanıyorlar. Eminiz, şu an bu haber okuyan birçok üniversiteli genç üniversitesinin Erasmus programı ile bu üniversiteye geçiş yapıp yapamayacağını düşünmeye başlamıştır ancak size kötü bir haberimiz var. Oyun konsollarının kullanıldığı bu fakülte bölümleri ne yazık ki, bizim ülkemiz de bulunmuyor. Yine de bu tip bir uygulamayı destekleyen bir üniversitede daha kim bilir öğrenciler için nasıl uygulamalar vardır. Sıkıcı okul işlerini zevkli eğlencelere çevirebilen bu üniversiteye geçiş yapabilmeniz için birden fazla uluslar arası program bulunmaktadır, bunları değerlendirebilirsiniz.

Birçok öğrencinin hayalindeki ve olmayacağını bildiği eğitim sistemini gerçekleştiren bu üniversite daha ders yapmadan bile öğrencilerin gönlünü kazanmayı başarmış durumda. Güney Koredeki bu üniversite tüm dünyayı şaşkına çevirdi ve birçok öğrencinin takdirini kazandı. Veliler bu durumdan ne kadar memnun bilinmez ancak öğrenciler sistemin şeklinden çok memnun. Oyun konsolları sadece eğlenme amacı taşımayacak, oyun derslerinde, tarih derslerinde yine öğrencilerin imdadına yetişecek. Sony iş birliği ile yapılan bu sistemde eğlencenin yanı sıra öğretim de ön planda olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz