İşte Fransız tabanlı Akoustic Arts şirketi tarafından yeni tasarlanan bir hoparlör sayesinde ultrasonik dalgalar sayesinde istediğiniz müziği , kulaklık kullanmaya gerek duymadan sadece siz duyacaksınız. Yani sadece o yönde bulunan kişi sesi duyabiliyor. A arkası ve A çekirdeği adı verilen iki ayrı bileşenden oluşan hoparlör sayesinde, sadece sizin duyabileceğiniz bir ses aktarılıyor. Arka taraf bir çerçeve olarak hoparlörün ayakta durmasını veya duvara monte edilmesini sağlarken, ünite gerçekten çekirdek(core) tarafından yönlendiriliyor ve iki 3.5 mm’lik jakla biri hoparlörlere diğer cihaza bağlanarak kolayca yönetilebiliyor. Duvara monte ettikten ve akıllı telefona bağlandıktan sonra sistemi kaynağınızdan kullanabiliyorsunuz. Normal hoparlörler ile bu yönlendirmeli hoparlörler arasındanki fark sesi yaratma tekniklerinden kaynaklanıyor. Elektromanyetik bobin ve koniden ses üretmek yerine , bu sistem geniş bir arktan ses dalgaları yayarak, yüksek frekanslı ultrasonik dalgalar üretiyor. Bu dalgalar bir şeye çarptığında duyulabilir ses dalgalarına dönüşerek duyabileceğiniz bir ses aralığına geliyor. Gerçekten oldukça ilginç bir teknolojiye benziyor.

bu-hoparlorun-sesini-sadece-siz-duyabiliyorsunuz

Sistem 20*20cm  orijinal hoparlör ve yanında 9*9cm’lik junior  hoparlörle geliyor. İki modelde aynı çekirdek üniteyi kullanıyor, fakat daha büyük ünite 200 transdüser  kullanırken, junior model 37 transdüser kullanıyor. Tabi hoparlör küçüldükçe büyüğünde 90dB olan ses gücü 70 dB’e düşüyor. Büyük hoparlör 10 metreye kadar sesi iletebilirken, küçük olan çalışan insanlar için masa üstünde yer alacağından daha kısa mesafeler için düşünülmüş.

İndiegogo’da yer alan proje hedef olarak 30,000 dolarlık esnek hedef, 25 günde 127,900 dolara ulaştı. Eğer kampanya 160,000 dolara ulaşırsa siyah bir model ve üreticiler 400,000 dolarla Wi-Fi ile bir model üretmeyi planlıyor. Fiyata gelince biraz tuzlu gerçekten, 2016 Eylül’de üretilecek hoparlörün orijinal hoparlörü 870 dolar, Junior olan hoparlör ise  550 dolardan satılacak.

Kaynak : http://www.gizmag.com/akoustic-arts-a-speaker/42413/

akoustic-arts-yönlü-hoparlör

akoustic-arts-directional-speaker-6

Haberi Çeviren: gercekbilim.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz