Teknolojinin gelişmesi her alanda gelişmenin olmasına neden olmakta ve bu da insan hayatını büyük ölçüde etkileyebilmektedir. Özellikle her alanda çalışmaların devam ettiği bir konu da kesinlikle yakıt teknolojilerini geliştirme yolunda adımların atılmasıdır. Elektrikli araçlar yıllardır birçok firmanın çalışmaları sonrasında çıkartılmış fakat şarj problemi ve verimliliğin düşük olması gibi sebeplerden dolayı pek fazla satış rakamları yakalayamadı. Tabi ki teknolojinin ileri boyutlara ulaşması sonucu çok hızlı bir şekilde şarj olabilen araçlar da satışa sunulmaya başlandı. Bu araçlar arasında Renault ZOE modeli de kesinlikle ilk sıralarda yerini alacağa benziyor.

Renault ZOE firmanın yeni çıkartmış olduğu ve yeni nesil elektrikli araçları arasında yerini aldı. En ilgi çeken yönünün ise çok kısa sürede şarj edilebilmesinin olduğunu söyleyebiliriz. Verimliliği arttırabilmek adına yapılan küçük fakat ergonomik tasarımı sayesinde hem şık hem de fiziksel anlamda güçlü bir kasaya sahip görünüyor. Türkiye satışının da çok kısa süre içerisinde gerçekleştirildiği Renault ZOE diğer elektrikli araçlara oranla daha uygun fiyat seçenekleriyle müşterilerin beğenisine sunuldu. 66 bin 500 TL’den başlayan fiyat aralıklarına sahip olan aracın diğer bir masrafı ise pil kira ücreti olmaktadır. Benzinli ve dizel araçlara vereceğiniz yakıt ücretinin yanında oldukça az bir miktar ile pil kira ücreti masrafını da ödeyebilmeniz mümkündür. Renault ZOE pil kira masrafı ise aylık olarak sadece 59 Euro gibi oldukça cazip bir ücretten başlamaktadır. Motor 65 kW (88 bg) gücünde bir motora sahip olan Renault ZOE modelinin maksimum tork değerinin de  220 Nm olduğunu görüyoruz.

Elektrikli araçların satın alınmadan önce bakılması gereken özelliklerden bir tanesi olan sürüş menzilinin ise yeterli seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Yani uzun yollar için sık şarj gerektirse de 30 dakika gibi oldukça kısa bir sürede şarj olmasından dolayı bir sıkıntı yaratmayacaktır. 100 ila 150 km arasında sürüş menzili bulunan aracın 0’dan 50 km hıza 4 saniyede çıktığı da gözlemler arasında yerini almıştır. Tüm bu özellikleri arasında en dikkat çekici özelliğinin 30 dakikada şarj olabiliyor olmasını gösterebiliriz.30 dakika şarj araba